FOTO by Instagram @take.you.to / @mircogianne / @ig.croatia

Putovanja

Najromantičnija mjesta za parove u Hrvatskoj

Daria Lovrić 15. srpnja 2022.

TOP 5 lokacija koje morate posjetiti s boljom polovicom...

Ljetni mjeseci su rezervirani za vikend putovanja i odlazak na godišnji odmor. Porastom temperatura, smanjuje nam se produktivnost i jedino što radimo je maštanje o prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i bijegu od svakodnevice.

Pronaći lokacije za bijeg od gužve i uživanje s boljom polovicom u Hrvatskoj nije pretjerano teško jer je svako mjesto posebno na svoj način. Čaroliju možete pronaći u većim turističkim gradovima, poznatim plažama i u malim skrivenim biserima diljem Lijepe naše.

Iako je istina da nije bitno gdje smo, nego s kim smo, bacili smo se u potragu najromantičnijih mjesta koja su raj za zaljubljene.

Sali – komadić raja za sve ljubitelje putovanja i pokojeg zalutalog dupina

Sali je mali ribarski gradić, smješten na sjeveroistočnoj obali Dugog otoka. U neposrednoj blizini nalaze se Park prirode Telašćica te Nacionalni park Kornati, što ga čini idealnim mjestom za opuštanje i razgledavanje.

Na Saliju možete uživati u kulturno povijesnoj baštini, saljskim manifestacijama, predivnim plažama i čistom moru.

Otočić Proizd – tirkizni raj u Vela Luci

Naš apsolutni favorit je maleni otočić u blizini Korčule, poznat po svojim rajskim plažama, morem u boji tirkiza i stazicama. Do Proizda se može doći privatnim plovilom ili taxi brodom koji polazi iz centra Vele Luke.

Na otoku postoje 4 šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu, a na Velom boku se možete poljubiti sa svojom boljom polovicom na kissing spotu i ponijeti sa sobom predivne uspomene.

Grožnjan – pitoreskni umjetnički grad kao najromantičniji bijeg za vikend

Na sjeveru Istre smjestio se srednjovjekovni gradić Grožnjan s kojeg se pruža pogled na dvadesetak okolnih istarskih mjesta, na dolinu Mirne, ali i na more od Novigrada do Umaga. Grožnjan je danas grad umjetnika i jedna od najpoželjnijih destinacija za kreativni i romantični odmor.

Početak svibnja je period kada se ovaj uspavani gradić budi i pretvara u šaroliku pozornicu, a glavni akteri postaju zaljubljenici u umjetnost i romantiku.

Opatija – provjerena lokacija za romantičan vikend

Opatija je zahvaljujući The Best European Destinations, 2008. godine zaradila status jednog od najromantičnijih europskih gradova. Ubrzo je postala jedna od najpopularnijih vikend-destinacija za najromantičniji vikend.

Opatija je jedna od najbližih destinacija na moru i odličan izbor za kratko putovanje tijekom vrućih mjeseci. Zalazak sunca i večernja šetnja rivom u Opatiji magično je i nezaboravno iskustvo koje će vam ostati u sjećanju zauvijek.

Šetnica kroz kanal Sv. Ante – najljepša dalmatinska šetnica koja pruža zapanjujuće panoramske poglede na šibenski arhipelag

Šetnica kroz Kanal sv. Ante nalazi se nadomak Šibenika i duga je oko četiri i pol kilometra. Sama staza nije zahtjevna stoga je pogodna je za romantične šetnje i razgledavanje. Do šetnice možete doći autom, pješice ili biciklom, a za obilazak su potrebna oko dva sata u jednom smjeru.

Šećući kanalom Sv. Ante s voljenom osobom doživjet ćete nezaboravno iskustvo i uživati u panoramskom pogleda na cijeli grad Šibenik i čitav šibenski arhipelag.