Promo

Najpopularnije metode pomlađivanja koje licu vraćaju potreban sjaj i svježinu!

Viktoria Mikulić 20. travnja 2023.

Poliklinika Maletić dugi niz godina jedna je od najcjenjenijih za estetsku kirurgiju...

Starenje kože je normalan proces koji je izazvan unutarnjim i vanjskim čimbenicima. Od genetskih predispozicija do načina života i užurbane te stresne svakodnevice, naše lice često može izgledati starije no što jest. Bez obzira na dob, mnogi se sve ranije suočavaju s borama.

S godinama, naše lice gubi potrebnu elastičnost zbog sve manje proizvodnje kolagena, stoga ne čudi što se mnogi odlučuju za tretmane pomlađivanja kako bi vratili sjaj i hidrataciju licu, ali i onu svježinu kojoj svi težimo.

U potrazi za tehnikama koje će na učinkovit i siguran način našem licu donijeti novo ruho, saznali smo više o nano fat pomlađivanju i pomlađivanju lica transplantacijom masnog tkiva. Više o svemu porazgovarali smo sa stručnjacima estetske kirurgije Maletić, koji su nam objasnili o kakvim je metodama riječ.

Pomlađivanje lica transplantacijom masnog tkiva

Presađivanje vlastitog masnog tkiva naziva se i lipofiling. Zahvaljujući napretku estetske medicine, ovom se tehnikom uspješno popunjavaju bore, nazolabijalne (duboke) bore, obrazi, usne, ožiljci i drugi nedostaci kože.

Zašto se popunjavanje vlastitim masnim tkivom pokazalo kao odlična opcija?

Uz svima dobro poznatu metodu liposukcije, razvile su se neke nove metode koje ista potpomaže.

Vlastito masno tkivo izvrsna je opcija za povećanje određenih dijelova tijela ili popunjavanje deformacija jer je riječ o najprirodnijem putu za povećanje pojedinih dijelova tijela. Kako bi što veći broj stanica preživio, masno tkivo potrebno je odvojiti od lokalnog anestetika i krvi centrifugiranjem ili samo stajanjem – dekantiranjem.

Potom se masno tkivo stavlja u šprice i ubrizgava u regije gdje se želi povećati volumen, no ne iglama već kanilama koje su pri vrhu tupo zaobljene, do se njihovi otvori nalaze postranično.

Na ovaj se način smanjuje rizik od lokalnih oštećenja i komplikacija povredom krvožilnog lokalnog sistema.

Zašto se prilikom ubrizgavanja masnog tkiva ide na veću korekciju željenog volumena?

Razlog tome je što će se velik broj stanica resorbirati, odnosno razgradit će se sav onaj materijal koji se nije uspio priključiti na cirkulaciju na novoj poziciji.

Za što bolje rezultate, zahvat vrijedi ponoviti nakon tri-četiri mjeseca.

Ovaj zahvat najčešće se radi u lokalnoj anesteziji, a ukoliko je veća regija, onda se preporučuje opća anastezija, dok su donorska mjesta s kojih se uzimaju masne stanice trbušna stjenka i natkoljenice.

Nanofat pomlađivanje

Prije svega dobro je znati da je nanofat biopreparat masnog tkiva te jedna od najsigurnijih opcija pomlađivanja.

Nano fat pomlađivanje lica poboljšava tonus i elastičnost kože, a izvodi se finim iglama i kanilama  kroz koje se mala količina masnog tkiva prethodno izvađena iz odabrane regije tijela obrađuje na poseban način, te ubrizgava u površinski dermis.

Rezultat je regeneracija i obnova tkiva koja traje godinama, a koja je primjetna već nakon jednog do tri mjeseca. Iako je najzastupljeniji za lice, nanofat pomlađivanje može obuhvaćati i druge regije tijela kao što su vrat, dekolte i ruke.

Što se tiče nuspojava, postoji mogućnost pojave manjeg otoka i modrica koje u prav nestaju nakon tjedan dana, a sve ovisi o tome koja se regija tretira. Preporučljivo je ne dirati tretirano područje najmanje 24 sata.

Zahvat se najčešće radi u lokalnoj anesteziji te pacijent odmah nakon zahvata može ići kući. Donorska mjesta su ista kao i kod transplantacije masnog tkiva.

Zašto je nanofat pomlađivanje lica toliko preporučljivo?

Iako mnogi drugi tretmani poput filera i botoxa mogu imati „instant učinak“ za brisanje bora na koži, ova tehnika daje dugotrajniji i prirodan učinak u uklanjanju bora na koži. Drugim riječima, može potpuno izbrisati fine bore i značajno smanjiti duboke bore.

S ciljem što učinkovitijeg poboljšanja teksture kože, nanofat pomlađivanje i lipofiling se mogu kombinirati.

Za sve koji se žele osjećati zdravo i prekrasno u svojoj koži, kako iznutra tako i izvana, ove dvije tehnike naša su preporuka. Ako se dvoumite koja je tehnika najprihvatljivija opcija za vas, naručite se na konzultacije u polikliniku Maletić. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.