FOTO by Susan Mcleary

Moda

Najljepši cvjetni dizajni koje ćete poželjeti nositi

Mia Vodopija 12. svibnja 2021.

Kada vam netko spomene cvijeće, što vam prvo padne na pamet?

Kada vam netko spomene cvijeće, koja vam je prva asocijacija? Padne li vam na pamet livada puna cvijeća, skriveni šumski putevi s cvijećem, cvjećarnica, vrt vaše majke ili nešto sasvim drugo? Pretpostavljamo da vam prva asocijacija na riječ cvijeće nisu cvjetni nosivi dizajni, što je nešto s čime ćemo vas danas upoznati.

Susan Mcleary nagrađivana je cvjetna dizajnerica poznata po svojoj jedinstvenoj cvjetnoj umjetnosti koja pomiče granice. “Kasno sam procvjetala što se tiče cvjetnog dizajna. U kasnim 20-ima dizajnirala sam svoje prve cvjetne aranžmane za vjenčanje prijateljice i zaljubila sam se u taj postupak.

Sljedeće godine provela sam usavršavajući svoj zanat, gradeći svoj cvjetni posao, surađujući s umjetnicima i umjetnicama širom svijeta i podučavajući druge kako stvarati lijepu vlastitu cvjetnu umjetnost, koristeći jedinstvene i nekonvencionalne tehnike”, piše Susan na svojoj stranici.

Mcleary ne izrađuje samo dizajne koji se mogu nositi poput odjevnog predmeta, već i cvjetni nakit. Cvjetni nakit može se izraditi na razne načine. Prvo se mora stvoriti pouzdana baza na koju se nadograđuje.

Umjesto tradicionalnih osnova stvorenih za cvjetni obrt, ona svoje studente uči kako stvoriti održive, pouzdane cvjetne baze nakita na kojima se može sastaviti bilo koji broj dizajna.

Piše kako je bitno da cvjećari/ke svladaju vještine poput ožičenja, pravljenja spiralnog buketa i teorije umjetnosti, te da ih zanimaju i inovativne i specijalizirane teme poput cvjetnih tetovaža, inovativnih korzaža, cvjetnih nosivih elemenata i dizajna velikih dimenzija bez pjene.

Nadamo se da će i vas očarati njezini cvjetni dizajni i nakit, baš kao što su i nas.