Zabava

Najljepša imena za bebe inspirirana ljetom

Daria Lovrić 09. lipnja 2023.

Imena koja će vas uvijek podsjećati na najtoplije i najbezbrižnije godišnje doba

Pronaći savršeno ime za dijete roditeljima predstava težak zadatak. Neki od njih od samog začeća znaju kako će se njihovo dijete zvati, bilo muško ili žensko. S druge strane, drugi tip roditelja do samog poroda muku muče s odabirom imena.

dječja imena

Mnogo razmišljanja i pažnje se posvećuje odabiru imena jer će dijete svoje ime nositi cijelog života. Neki roditelji ime biraju po „osjećaju“, drugi daju imena po bakama i djedovima, dok neki razmišljaju koji će nadimak jednog dana njihovo dijete imati.

Kako bi vam olakšali, inspirirani ljetom, istražili smo koja su najljepša dječja imena koja nas asociranju na najzanimljivije godišnje doba.

dječja imena

Ljeto je godišnje doba koje je opušteno i veselo te ga povezujemo s povezujemo uz more i ljetno cvijeće i voće.

U nastavku pogledajte naše favorite za djevojčice i dječake:

Lea, Leo, Leona

Veliki broj djece rođene u osmom mjesecu, rodi se u horoskopskom znaku Lava. Na taj se način može povezati njihov datum rođenja i ime koje označava hrabrost i snagu.

Marina, Marin

Značenje imena Marina ili Marin je pridjev “morska”, odnosno “morski”. Postoji li ljepša asocijacija na more?

Jadranka, Jadranko

Ime dobiveno prema našem Jadranskom moru imalo bi značenje „biti stanovnik jadranskog priobalja“.

Augusta, August

August ili kolovoz je ljetni mjesec pa ovo ime podsjeća na ljeto. Osim toga latinsko ime Augustus znači duboko cijenjen.

Sunčica, Sunčana

Ime je asocijacija na predivno sunce koje nas grije čitavo ljeto.

Lovro

Popularno dalmatinsko ime, poznatog sveca Sv. Lovre. U kolovozu se također odvija jedan od najpoznatijih astronomskih fenomena – Suze Svetog Lovre.

Olivija, Oliver, Olivera

Ime koje označava prekrasni cvijet koji najviše cvjeta tijekom ljetnih mjeseci. Hebrejskog je porijekla te znači nježna.

Mare

Kratka varijanta imena Marija koja simbolizira čistu i duboku ljubav. Ime je nastalo od hebrejskog mir (gorko) i jam (more) pa bi značenje bilo “gorčina mora”.

Kira

Ime Kira potječe od perzijske i egipatske riječi za Sunce.