FOTO by Instagram @zeljka.bjelic / @mkzh13

Dekor

Najljepša foto kulisa – procvjetale magnolije na zagrebačkom Tomislavcu!

Daria Lovrić 23. ožujka 2023.

Centar grada ponovno zablistao u najljepšem ruhu!

Napokon je stiglo proljeće, a ožujak nas mazi vrlo ugodnim i toplim temperaturama. Sunčeve zrake mame nas na izlazak iz kuće i sve više vremena želimo provoditi na otvorenom. Jedna od najljepših lokacija u Zagrebu na kojoj možete kavu za van i predahnuti od obaveza je Tomislavac.

Kao i svake godine, jedva čekamo proljetni period u kojem se Tomislavac pretvara u predivnu bajku i svoje prolaznike oduševljava prekrasnim bojama i raskošnim cvjetovima.

U boji magnolije!

Naime, magnolije na Tomislavcu su se rascvjetale, a njezini nježni tonovi ružičaste i bijele te predivan miris zavladali su centrom grada.

Danas postoji preko 200 vrsta magnolija, a ove koje viđamo u Zagrebu nazivaju se Soulangeovim magnolijama. Njih karakteriziraju veliki cvjetovi prljavo ružičastih latica koji izgledaju magično.

Ovog se vikenda zaputite u grad s dekicom, izaberite mjesto između Umjetničkog paviljona i Glavnog kolodvora i uživajte u predivnom proljetnom okruženju ispijajući kavu s voljenom osobom.

Osim za opuštanje, ovaj dio Zagreba u proljetnom periodu pretvara se u omiljeni foto kutak i najpopularniju Instagram lokaciju, međutim koliko god popularan bio uvijek ćete pronaći mjesto za sebe.

Cvjetanje magnolije traje dosta kratko stoga požurite na Tomislavac i uživajte u ljepoti ovih predivnih biljaka!