FOTO by Instagram @dokshots / @putnik.namjernik / @nborovec

Putovanja

Najfotogeničnije lokacije u Hrvatskoj za kratke izlete

Daria Lovrić 06. lipnja 2022.

Istražili smo koje su idealne destinacije za vikend opuštanje dok čekamo godišnji odmor

Porast temperatura u nama je probudio želju za posjetom predivnih lokacija koje su nam na dohvat ruke. Važno nam je da nisu previše udaljene i da su pravi raj za odmor i uživanje u ljepotama nakon napornog radnog tjedna.

Nakon duge i hladne zime, napokon smo živnuli, a tako i priroda oko nas. Veselimo se neradnim danima i istražujemo mjesta koja možemo obići u jednom danu ili vikendu i tako izdržati vruće mjesece iščekujući zasluženi godišnji odmor.

Gdje god se u Hrvatskoj zaputili, neće pogriješiti, međutim neka su mjesta ipak pravi biseri i popularna su s razlogom. U nastavku donosimo vikend destinacije u Hrvatskoj koje morate posjetiti barem jednom u životu.

Plitvička jezera

Nacionalni Park Plitvička Jezera najstariji je i najveći hrvatski nacionalni park, satkan od 16 jezera u različitim veličinama. S površinom od oko 300 km2 pravi je raj za ljubitelje prirodnih ljepota i dugih šetnji.

Nestvarno lijep planinski kraj prava je atrakcija za posjetitelje, međutim ono što mu daje posebnu čar su kristalno čista, modro zelena voda i raskošni slapovi.

Staza 7 slapova

Staza Sedam slapova, najpopularnija je planinarska staza u Istri te prolazi pored predivnih prirodnih ljepota rijeke Mirne i njenog pritoka rječice Drage. Šetajući stazom uživat ćete u pogledu na sedam slapova i na božanstveno korito rijeka.

Na atraktivnoj ruti nalaze se napuštena istarska sela, Napoleonov most, ali i popularno izletište Kotli. Staza 7 slapova je idealna destinacija za zaljubljenike u aktivan odmor i prirodu.

Dvorac Trakošćan

Popularna destinacija svih ljubitelja povijesti i prirode je naravno Dvorac Trakošćan. Smješten u Bednji, Trakošćan je savršen je izbor za izlet iz više razloga. Veličanstveni dvorac okružen je perivojem i park šumom s jezerom koji su potpuno besplatni za obilazak.

Mi preporučujemo i da odvojite manju cifru i priuštite si ulaznice za posjet muzeju. U blizini Trakošćana se nalaze restorani i hotelski smještaji, tako da možete i prespavati te jutro dočekati s predivnim pogledom na dvorac.

Kanjon Kamačnik

Kanjon Kamačnik je definitivno must see destinacija u Hrvatskoj. Nalazi se u jednom od najljepših dijelova Gorskog kotara, a polazna točka za ovaj izlet jest mjesto Vrbovsko. Staza nije zahtjevna, stoga se na izlet možete uputiti i s dječicom.

Od restorana do izvora te natrag ima cca sedam kilometara uz samu rječicu Kamačnik, a izlet traje maksimalno tri sata uz duže pauze, brzinu hoda i fotografiranje. Svojom netaknutom ljepotom jedno je od najzelenijih izletišta u Hrvatskoj.

Kanjon Zrmanje

Rijeka Zrmanja je jedna od najljepših i najuzbudljivijih europskih rijeka sa savršeno čistom vodom, božanstvenim vodopadima i veličanstvenim kanjonima. Zrmanja izvire podno planine Poštak i ulijeva se u Novigradsko more.

Posebno je atraktivna zaljubljenicima u aktivan odmor, a očarala je tvorca Winnetoua, koji ju je odabrao za lokaciju snimanja svog legendarnog filma. Kanjon Zrmanje je zaštićen kao geomorfološki spomenik prirode i karakterističan je po 200 m visokim liticama koje se izdižu iznad rijeke.

Opatija

Jedna od najpopularnijih vikend-destinacija je definitivno Opatija. Zahvaljujući The Best European Destinations, 2018. godine zaradila je status jednog od najromantičnijih europskih gradova stoga si nismo mogli dopustiti da ju ne uvrstimo u ovaj popis.

Jedna je od najbližih destinacija na moru i odličan izbor za kratko putovanje tijekom vrućih mjeseci.