Film

Najbolji ne-pre-strašni filmovi ako još niste spremni za prave hororce!

Antonija Andabak 12. listopada 2020.

Top deset soft horor filmova koje će moći pogledati i oni koji su horore uvijek gledali pokrivenih očiju!

Razmišljate li u zadnje vrijeme kako biste mogli pogledati neki horor film ali odustanete pri prvih 10 minuta gledanja jer jednostavno niste skupili dovoljno hrabrosti, imamo pravo rješenje za vas!

Svake godine oko Noći vještica sastavljamo top deset najboljih horor filmova u kojima će uživati pravi ljubitelji jezivih zaokreta, nehumanih zvukova i trenutaka strave, no prije tog trenutka, donosimo popis deset filmova koji mogu pogledati i oni koji se boje vlastite sjene!

  1. Carrie, 1976.

Carrie je klasik kada je riječ o Halloween filmovima stoga vjerujemo kako je ovo pravi put ako možete podnijeti radnju klasificiranu kao nadnaravni hororac. U njemu glavnu ulogu ima tinejdžerica koja skriva dvije tajne: jedna je njezina majka, vjerski fanatik, a druga njezina vlastita tajanstvena moć telekineze.

2. Beetlejuice (Bubimir), 1988.

Odličan fantastični komični film iz 1988. redatelja Tima Burtona o duhovima koji iz kuće pokušavaju izbaciti antipatične žive ljude pomoću Bubimira-bio egzorcista. U filmu Alec Baldwin u svom zgodnom izdanju, Winona Ryder i Catherine O’Hara (Kevinova mama iz “Sam u kući”), te mnogi drugi. Glumačka postava je neponovljiva, a na vama je da okupite društvo koje će uz kokice uživati u ovom filmu koji je osvojio prestižnu nagradu Oscar.

3. Misery, 1990.

Misery je američki horor iz 1990., baziran na istoimenom romanu Stephena Kinga (Misery). Kada romanopisac Paul Sheldon doživi automobilsku nesreću, umjesto u bolnici budi se u kući Annie Wilkes – manijakalne obožavateljice koja je odlučna u namjeri da zadrži svog omiljenog pisca kao osobnog zatvorenika…Preporučujemo ga gledati uz antistres lopticu!

4. Kada jaganjci utihnu (The Silence Of The Lambs), 1991.

Kada jaganjci utihnu” definicija je napetosti i jezivosti, no nije klasificiran kao horor, već kao uzbudljivi triler. Film je toliko poznat da svi znaju za ime Hannibala Lectera. čak i ako nisu gledali film. U glavnim su ulogama Anthony Hopkins i Jodie Foster kao FBI agentica koja u lovu na serijskog ubojicu traži pomoć zloglasnog i natprosječno inteligentnog Hannibala Lectera.

5. Rosemaryno dijete (Rosemary’s Baby), 1968.

Kultni horor napravljen je bez specijalnih efekata i klasičnih zvukova zastrašivanja, a jeziv prizvuk zaradio je radnjom filma o mladoj ženi koja misteriozno zatrudni te ju proganja paranoja o sigurnosti njezinog djeteta.

6. Hokus-Pokus (Hocus Pocus), 1993.

Film, nimalo strašan, našao se na ovoj listi kao zgodan izbor za čoporativno gledanje povodom Noći vještica, a prilično visoku ocjenu ima zahvaljujući radnji koja prati tri vještice osuđene na smrt, a koje su izrekle kletvu koja će se ostvariti kada one ožive. Na Dan mrtvih, kletva se ostvaruje i one se vraćaju!

7. Mala trgovina užasa (Little Shop of Horrors), 1986.

Ako ste ljubitelj soft horor filmova i mjuzikala, ovo je prava kombinacija za vas! Savršen za obiteljski movie night, Mala trgovina užasa američki je humoristični horor mjuzikl iz 1986.koji prati priču o ogromnoj biljci ljudožderki koju uzgaja zbunjeni cvjećar.

8. Šesto čulo (Sixth sense), 1999.

Ovaj film definitivno naginje na onu jezivu stranu, ali ništa što ne možete podnijeti. Nekoliko potresnih scena i uvrnuti kraj, dokazat će vam da nije klasičan film o duhovima pošto intrigantno prati život dječaka koji vidi mrtve ljude.

9. Kad padne mrak (What We Do In The Shadows), 2014.

Film za zagrijavanje kada je riječ o soft horor filmovima, tzv. LOL-film, miks je komedije i horora, a radnja se vrti oko tri vampira koji pokušavaju preživjeti u modernom cvijetu: malo smijeha, malo hranjena ljudskom krvlju, ovaj je film prožet i emotivnim elementima. Poruka filma je lijepa, a da biste zaključili koja je, savjetujemo pogledati film koji je po mišljenju gledatelja – visoko preporučljiv za pogledati!

10. Bježi (Get Out), 2017.

Izvrstan film s elementima trilera i horora zainteresirat će sve koji uživaju u napetim radnjama filma, a ovaj to svakako izaziva od samog početka do kraja! Ovaj će vas film uspjeti držati fokusiranim na radnju koja govori o mladom Afroamerikancu Chrisu koji polako otkriva da roditelji njegove djevojke skrivaju jezivu tajnu!