Najbolje rješenje za zaštitu od insekata!

Viktoria Šafranić 19. lipnja 2017.

Hansaplast vas savjetuje kako se zaštititi od ovih napasti i bezbrižno uživati u dugim ljetnim noćima te boravku u prirodi

Komarci su insekti koji se hrane biljnim nektarom, a ljudsku krv koriste za stvaranje svojih jajašaca. Od uboda komaraca u Europi neće biti veće posljedice od svrbeža, ali tko od nas ne poludi kad u mirnoj noći začuje komarca kako kruži oko našeg uha i samo bira gdje će nas ubosti? Hansaplast u tu svrhu preporučuje Sprej protiv insekata koji učinkovito štiti kožu od komaraca do 6 sati. Ova je optimalna zaštita blaga prema koži, ne masti je i ima ugodan miris te se može podjednako koristiti kako za tijelo, tako i za lice.

Kako držati komarce što dalje od sebe

Komarci će vas vrlo vjerojatno ubosti u zoru ili u sumrak, kada su najaktivniji. Kako nije uvijek moguće boraviti u zatvorenom prostoru tijekom večernjih sati, možete poduzeti korake kako bi komarce držali što dalje od sebe. Za početak započnite sa smanjenjem populacije komaraca oko kuće. Eliminirajte stajaće vode, osobito nakon kiše, pa tako možete smanjiti populaciju komaraca oko kuće i dvorišta. Druge metode kontrole komaraca mogu biti popularne i one uključuju:

 • Elektronski rastjerivač insekata
 • Mirisne svijeće od citronele
 • Privlačenje ptica i sisavaca koji se hrane komarcima
 • Zaštitna odjeća

Hansaplast metode zaštite od komaraca

Učinkovita zaštita od komaraca svima nam je dobro znana. Često tražimo brojne prirodne recepte koji bi odbili komarce od nas. Jedno je sigurno – Hansaplast vam je Sprejom protiv insekata ubrzao taj proces i uz njega možete imati optimalnu zaštitu koja je blaga prema koži. Štiti od komaraca u trajanju do šest sati i krpelja u trajanju do četiri sata.

Kakvu odjeću nositi prilikom zaštite od komaraca

Zapamtite ove savjete za odjeću, posebice u područjima u kojima ima puno komaraca:

 • Nosite majice duljih rukava
 • Nosite dulje hlače; možete i zataknuti hlače u čarape
 • Nosite odjeću svijetle boje, jer komarce više privlače tamnije boje.
 • Nosite šešir ili kapu koja ima preklop za zaštitu stražnjeg dijela vrata.

Osim komaraca, jedni od najopasnijih vjesnika toplog vremena su krpelji. Krpelji spadaju u člankonošce iz reda grinja, a u srodstvu su s paucima. Za razliku od komaraca, krpelje ne čujemo i ne vidimo, ali su jednako opasni jer mogu prenijeti opasne i smrtonosne zarazne bolesti, poput krpeljnog meningoencefalitisa, krimskokongoansku hemoragijsku vrućicu, borelioze, tularemiju…

Žive u šumama, livadama pa i u gradskim parkovima i savršeno su prilagođeni da se zakače za prvo toplokrvno biće koje naiđe. Najaktivniji su u 5. i 6. mjesecu, a mogu se rjeđe susresti i tijekom jeseni. Pokazalo se da se aktiviraju kada temperatura prijeđe 10 –15 oC.

Tijekom svog razvojnog ciklusa parazitiraju na mnogim životinjama, a zaraze li se nekom bolesti, prenose ih na nove domaćine. Sam ugriz domaćin uglavnom neće osjetiti jer se prilikom istog otpušta supstanca koja zatomljuje bol, a na mjestu ugriza ostaje blago crvenilo.

Boravite li često u prirodi, posvetite nužnu pažnju preventivi. Nosite komotnu, svijetlu odjeću jer je na njoj lakše uočiti nametnika. Savjetuje se nošenje majica dugih rukava, hlača dugih nogavica, čarapa preko nogavica i marame oko vrata. Izbjegavajte područja visoke trave i gustog raslinja.

SPREJ PROTIV INSEKATA:

 • Optimalna zaštita protiv komaraca i krpelja
 • Posebno ugodan za kožu
 • Nemasna formula ugodnog mirisa
 • Pogodan za tijelo i lice, brzo se upija
 • Može se nanijeti i na odjeću kod boravka u prirodi
 • Pogodan za djecu, iznad 2 godine

Preporučena maloprodajna cijena: 46,00 kn