FOTO by Pinterest/ Kate Talbert

Make-up

Najbolja tehnika nanošenja eyelinera za spuštene kapke!

Antonija Andabak 02. siječnja 2022.

Već nam je dozlogrdilo gledati tutorijale sa savršeno zategnutim kapcima!

Ako vas imalo zanima make up i niste u kategoriji žena koje ga rijetko kada ili gotovo nikada ne nanose, zadržite se i otkrijte kako na vrlo jednostavan način nanijeti eyeliner ako imate spušten kapak.

Make up tutorijali na društvenim mrežama pokazuju pomalo iskrivljenu sliku o tome kako nanijeti jednu od najteže izvedivu tehniku nanošenja makeupa – eyelinera. U prilog nikako ne idu tutorijali koji pokazuju kako nanijeti eyeliner i to na savršenom modelu bez borica, svršeno zategnutog kapka, velikom oku, po mogućnosti bademastog oblika. Takav oblik oka nije teško našminkati, a po novom su make up artisti počeli koristiti bezbojne trakice kojima zategnu kožu na području oko očiju te postignu time mačkasti look. To je još jedan trik kojim se želi izbjeći problematika spuštenog kapka kod kojeg je jako teško postignuti ono što vidite na društvenim mrežama, barem kada je u pitanju eyeliner.

Youtuberica i make up artistica, Kate Talbert odlučila je podijeliti trik kako našminkati oko sa spuštenim kapkom.

1.Uzmite tamnosmeđu olovku za oči jer je ta nijansa vrlo zahvalna za prirodniji izgled očiju te pristaje svima, neovisno o tenu i boji kose, a osobito će dobro pristajati plavušama sa svijetlim tenom te neće djelovati agresivno kao crna olovka.

2. Zategnite kapak, pogledajte prema dolje te nanesite tamno smeđu olovu duž unutarnje linije gornjeg kapka.

3. Uzmite plosnati kistić s kosim i oštrim rubom kojeg možete nabaviti u bilo kojoj drogeriji te ga natapkajte s tamnosmeđim sjenilom koje također možete kupiti po povoljnoj cijeni u drogeriji ili parfumeriji. Držeći kapak ukoso, nanesite sjenilo s kistićem prateći liniju donjeg kapka. To je ono što je ključno. Dok na tutorijalima gledate isključivo nanošenje eyelinera počevši od gornjeg kapka, ova tehnika će učiniti čuda za vaš izgled!

Utisnite četkicu prema vanjskom kutu donje linije kapka, te opet tom istom četkicom krenite prema unutarnjem kutu gornjeg kapka kako biste povezali crtu. Budite slobodni nanijeti još sjenila uz sami rub trepavica, te nikako ne nanosite sjenilo direktno na kapak nego višak odstranite na ruci.

5. Ako se pitate gdje je tu tuš, zapravo je jednostavnije nanijeti eyeliner sjenilom i dobrom četkicom nego mokrim tušem ili gel eyelinerom.

Pogledajte video!