FOTO by Instagram @bohosalon / @ohairandbeauty / @kayleesmileyhair

Ljepota

Najaktualnije boje kose koje će prevladavati u 2021. godini!

Krešimir Šustić 06. siječnja 2021.

Nijanse koje će unijeti promijene u naš cjelokupni izgled

Nova godina nagovještava nove promjene, a to bi moglo značiti organiziranje vašeg ormara, zakazivanje putovanja nakon pandemije ili još bolje, promjena izgleda s potpuno novom bojom kose.

Ako ste već eksperimentirali sa zimskim frizurama i želite učiniti nešto malo značajnije, prema stručnjacima, trendovi boja kose za 2021. godinu se svode na dva načina: ili vrlo opušteno ili podignuto za nekoliko tonova.

Koloristi tvrde kako ljudi žele sebi podići raspoloženje novom nijansom ili si olakšati život s jednostavnim bojama za održavanje, koje nakon nekog vremena neće izgledati zapušteno.

Ako i ste i vi sami među onima koji traže neku super ideju i podhitno želite promjenu, bacite pogled na preporuke stručnjaka za koje vjerujemo da će vas apsolutno oduševiti.

Pastelni balayage

Šareni pastelni balayage, savršena je ideja za sve one koji žele nešto zabavno i zaigrano te obogatiti svoj izgled živoopisnijom nijansom.

Da biste dobili savršeni pastel, započnite s temeljima od lijepog plavog balayagea i pobrinite se da krajevi budu dovoljno svijetli da prihvate pastelne tonove.

The money piece

Ovaj svijetli okvir sjajan je dodatak vašem uobičajenom balayageu, a frizuri dodaje svjetlost i dimenziju, istodobno naglašavajući boju kose i crte lica.

Snaga ovog trenda doista je njegova svestranost, a prikladan je za sve jer je prilagodljiv svakom obliku lica, pa čak i dramatičnim i živahnim bojama kose.

Chunky naglasci

Chunky naglasci su se naveliko vratili u beauty svijet, što možemo vidjeti iz primjera brojnih svjetskih zvijezda koje su se odlučile baš za ovaj beauty trend.

Naglasci koji se mogu izvesti u podebljanim osnovnim bojama ili prirodnim nijansama trebali bi stvoriti oštar kontrast vašoj prirodnoj boji kose.

Sand Tropez

Pješčani Tropez (poznat i kao zimski bronde) prekrasan je spoj zlatne i sive nijanse koja podsjeća na sitni pijesak s najljepših plaža na svijetu.

Miješanjem istaknutih i srednjih svijetlih pramenova stvara se ova višedimenzionalna nijansa toplih pješčanih i hladnih bež tonova koji su savršeni za nekoga tko želi zadržati ljetne vibracije tijekom cijele godine.

Rouge

Ova zapanjujuća crvena nijansa vratila se na beauty scenu i postala ponovno popularna nakon što se pojavila u Netflixovom hitu Queen’s Gambit.

Elegantna, ženstvena, upečatljiva i sofisticirana boja prava je crvena, što znači da je dublja od bakrenocrvene, ali svjetlija od kestenjaste.

Alpine Ice

Ova ledena nijansa postiže se korištenjem foilyage-a ili balayage-a, a zadržava miks klasične plave, platinasto plave i pepeljaste nijanse.

Jedino vam profesionalni kolorist može pomoći da postignete ovu atraktivnu plavu, uz čestu upotrebu šampona za plavu kosu kod kuće.

Mushroom blonde

Uistinu najbolje iz oba svijeta, ovaj izgled savršeno prostire granicu između prljave klasične plavuše i brinete.

Multitonalna boja kose obogaćena nijansama svijetlosmeđe, bež i sive s ukupnim pepeljastim tonom, podsjeća na tonove možemo koje pronaći na donjoj strani gljive.

Golden black

Odmaknite se od klasične gavran crne boje i priuštite si novi izgled super tamnih nijansi s tonovima smeđe boje.

Ključ ovog glamuroznog trenda je crna boja koja se upotpunjuje samo s nekoliko smećkastih ili plavkastih tonova.

Prirodna boja kose

Kaže se kako ne postoji bolja boja kose od one koja raste iz našeg korijena, a njeguje se prirodnim uljima i preparatima kako bi bila što jača i bujnija.

S druge strane spektra, studije pokazuju da se sve više žena želi vratiti svojim prirodnim nijansama kako bi eliminirale redovite odlaske u salon.