FOTO by IMDb

Film

Na Netflix stigla dugoiščekivana SF serija ‘Shadow and bone’

Viktoria Šafranić 28. travnja 2021.

Idealna serija za binganje preko vikenda...

Shadow and Bone američka je televizijska serija koju je za Netflix razvio Eric Heisserer, a koja je premijerno predstavljena 23. travnja 2021. Riječ je o žanru fantastike koji se temelji se na istoimenoj knjizi autorice Leigh Bardugo koja u originalu dolazi u obliku trilogije, a Netflix je otkupivši sva prava, već i prije izlaska serije dao naslutiti da možemo očekivati tri odlične sezone.

S obzirom da je knjiga doživjela golem uspjeh, uvjereni smo da će serija u jednakoj mjeri izazvati oduševljenje svih nas, koji ćemo prvu sezonu zasigurno odgledati u jednom danu (već ovog vikenda).

Uz glavnu protagonisticu serije Jessie Mei Li koja glumi mladu sirotu djevojku Aline Starkov, glumačku postavu čine i Archie Renaux kao Malyen Oretsev, Alinin prijatelj iz djetinjstva, Freddy Carter kao Kaz Brekker, Amita Suman kao Inej i Kit Young kao Jesper Fahey – članovi bande podzemlja Six of Crows.

Sadržaj serije:

Ravka, fantastično kraljevstvo temeljeno na Ruskom Carstvu, smješteno je u ratom razoreni svijet mučen Sjenama – vječna tama koja odvaja istok od zapadne Ravke, a u kojem žive mesožderna krilata bića poznata kao Volkira.

Priča Shadow and Bone prati djevojku koja izrađuje mape te otkriva da ima moć koja bi mogla biti ključna za oslobađanje njene zemlje. Ona postaje članicom specijalne jedinice Griša u borbi protiv Volkira, no nažalost, mračne snage urote se protiv Aline Starkov čim oslobodi izvanrednu moć koja bi mogla promijeniti sudbinu njezinog svijeta.

Od ovog jedna je dostupna za streaming i trenutno je prva među TOP != u Hrvatskoj! Nama je definitivno iduća na repertoaru za gledanje, a nadamo se da će i vas najava zaintrigirati da je čim prije odgledate…