Muškarci s bradama bolji su materijal za vezu!

Engineer 26. svibnja 2019.

Tako kažu znanstvenici,..žene, što vi kažete?

Znanstvenici su u svom posljednjem istraživanju iznijeli rezultate koji govore da su muškarci s bradom pravi materijal za dugotrajnu vezu i brak u odnosu na svoje ekvivalente bez brade. Kako, pitate se…dok paralelno u glavi kalkulirate u kojem bi vremenu vaš dragi mogao uzgojiti tu toliko poželjnu bradu.

Čini se da gusta i relativno dugačka brada koja okružuje donju strukturu lica kosti, skriva oblik lica naših snažnijih polovica čineći muškarčeve crte lica neutralnima i  tako mnogo privlačnijim ženama, osobito muškarci koji bradom pokrivaju feminizirane ili premuževne crte lica. Tome svemu dodajte da brada ukazuje na optimalnu razinu hormona testosterona, a sukladno tome i određen stupanj zrelosti, te smo time, prema studiji, pronašli savršen recept za slatki uspjeh veze!

Studija je pokazala da mnoge žene snažnu čeljust povezuju s partnerima  koji su skloniji kratkotrajnim vezama i uzbudljivim avanturama za jednu noć, ukratko – muževne crte lica nisu poželjan oblik koji obećava dugotrajnu i uspješnu vezu.

Drugim riječima, gusta i uredna brada ima sposobnost prekriti premuževne ili izbalansirati feminizirane crte lica koje u ženskoj psihi na prvu ne šalju poruku i signal dugotrajne veze.

Od 8.520 žena, čak je sto posto ispitanica pokazalo preferenciju prema muškarcima s bradom kada su gledale fotografije muškaraca s bradom i bez nje, te su paralelno iznosile svoje mišljenje o potencijaloj dužini veze sa svakim od njih. Muškarci s bradom dobili su izvrsne povratne informacije, te su se ispitanice jednoglasno složile da su oni definitivno materijal za brak, dok su muškarci s rijetkom bradom ili bez nje generalno ocijenjeni kao muškarce s kojima bi se upustile u prolaznu vezu.

Žene, kakve su vaša iskustva?