
FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr
Muffini s bijelom kremom punjeni džemom od jagoda!
Gladni? Željni slatkog? Obožavate jagode? Trk do recepta...
Kad su muffini u pitanju bitno mi je da su sočni, a ne suhi. Stoga mi je ovaj recept idealan, jer su muffini preukusni i bez kreme. Recept sam davno pronašla kod Domaćice Sanje i otad ga ne mijenjam. Mijenjam samo kreme/glazure, baza je ista.
Od ove količine dobije se velika količina muffina, oko 34 komada. Slobodno prepolovite količinu sastojaka ako mislite da nećete sve smazati.

I ovaj put sam radila ganche kremu od bijele čokolade. (Vi možete koristiti i tamnu ili mliječnu čokoladu, ako ne volite bijelu.). U sredini muffina izdubila sam rupu i punila ju džemom od jagoda.
Ostatak muffina jeli smo bez kreme.
Ganache krema:
- 250 gr bijele čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag
Na skroz laganoj vatri otopiti razlomljenu čokoladu s vrhnjem za šlag. (Vrhnje ne smije proključati.). Dobiveni ganache stavite u hladnjak da se dobro ohladi. (Kod mene je prenoćio u hladnjaku). Ganache izmiksajte.
Ohlađenim pečenim muffinima izdubite rupu u sredini i napunite je namazom/džemom po želji. Ja sam koristila džem od jagoda Bonne Maman. Ganache prebacite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite na muffine.
Napomena: Ganache krema je sama po sebi slatka pa ju, ako ne volite preslatko, ne morate nakrcati na muffin u količini kao na slikama.
Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2.5-3 dcl):
- 4 cijela jaja
- 1.5 šalica šećera
- 1 šalica radenske ili mlijeka
- 1 šalica ulja
- 2.5 šalice mekog brašna
- 1 prašak za pecivo

Priprema:
Pećnicu upalite na 200°C i ostavite da se grije.n U kalup za muffine složite košarice.
Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodavajte 1.5 šalicu šećera pa zatim 1 šalicu Radenske ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja.
Zatim, postepeno, dodajte 2.5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte dok se sastojci lijepo povežu.
Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu.
Isprobajte čačkalicom jesu li gotovi (gurnite čačkalicu u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su).

Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr!