FOTO by Disney

Film

Mufasa: The Lion King – jedva čekamo!

admin 13. rujna 2022.

Prequel koji će istražiti priču o podrijetlu Simbinog oca Mufase i njegovog uspon do kralja

Ne zadovoljavajući se jednostavnom adaptacijom, Disney je najavio prequel filma Lion King iz 2019. godine. Pod nazivom “Mufasa: The Lion King”, nadolazeći film ispričat će priču o Simbinom ocu Mufasi.

Priča o podrijetlu usredotočit će se na Mufasin uspon od skromnih početaka do vladara Pridelandsa. Iako su pojedinosti oskudne, Disney je napravio i kratki teaser koji tek treba biti objavljen, ali rekapitulacija onog što teaser sadrži procurilo je na internet.

Teaser počinje na “Pride Rocku” glasom Rafikija i pogledom na Mufasu kao mladunče bez koje djeluje kao da nema ni kapi kraljevske krvi. Ubrzo nakon toga, vidimo Mufasu zahvaćenog poplavom i odnesenog u nepoznato. Teaser završava time što se Timon i Pumbaa šale o tome kako oni nisu u filmu (a očito će biti).

Mufasa: The Lion King
Foto: Disney

“Mufasa: The Lion King” režirat će Barry Jenkins, koji je najpoznatiji po scenariju i režiji Oscarom nagrađenog filma 2016., Mjesečina. Scenarij će napisati Jeff Nathanson, koji je već napisao scenarij za Kralj lavova iz 2019. godine.

Bezvremenski animirani film

Morao sam snimiti ovaj film. Kad sam imao 14 godina puno sam vremena provodio sa svoja dva nećaka i postojala je VHS kaseta (Lion King) koju smo pogledali oko 100 puta u dva dana. Razmišljao sam o Mufasi i kako je on postao to što je… ” – izjavio je Jenkins vezano za to što ga je inspiriralo da krene sa snimanjem Mufase.

Foto: Disney

Nažalost, James Earl Jones, koji je dao glas Mufasi u animiranom klasiku i adaptaciji iz 2019., ne vraća se u ovom prequelu. Umjesto toga, Mufasi će glas posuditi Aaron Pierre.

Mufasa: The Lion King
Foto: Disney

Kralj lavova iz 2019. bio je velik hit na kino blagajnama, zaradivši 543,638 dolara u zemlji i 1,119 milijardi dolara u inozemstvu, što je ukupno 1,663 milijarde dolara u svijetu.

Prema nekim najavama prikazivanje filma najavljeno je za kraj 2023. godine.