FOTO by Tea Gligić / Moss Art atelier

Natur

Moss Art atelier – dugotrajna i autentična mikro priroda koja će oplemeniti vaš dom i unijeti svježinu u prostor

Daria Lovrić 21. listopada 2022.

Umjetnička djela od prirodnog zelenila ne zahtijevaju gotovo nikakvu brigu, a izgledaju božanstveno!

Ako ste već uređivali svoj životni prostor ili se tek spremate na to, sigurno znate koliko taj pothvat može biti izazovan. Imati ugodan i lijepo uređen dom, danas je jedan od glavnih prioriteta jer želimo da je naša oaza mira skrojena baš po našoj mjeri.

Upravo zato sve više pažnje posvećujemo uređenju doma i sitnim detaljima. Postoje razni stilovi uređenja interijera i logično je da svatko izgled svog doma prilagođava vlastitom ukusu. Koji god stil preferirali, nakon određenog perioda javlja se želja za promjenom, međutim kako ne biste potrošili previše novca to možete postići dodavanjem detalja.

Pomoću dekoracija, ukrasa i biljaka, uz vrlo mali budžet možete postići veliku promjenu i oplemeniti svoj prostor. Kada bismo morali izabrati detalje koji naš dom čine posebnim, definitivno bi izabrali biljke.

Biljke će unijeti čar i osvježiti prostor i omogućiti vam da se u njemu osjećate opušteno, međutim zahtijevaju nešto više pažnje. Nažalost, biljke ne uspijevaju svima – nekima se brzo osuše, istrunu i propadnu, koliko god se dobro brinuli o njima. Dobra vijest je da ne morate biti maheri u uzgajanju cvijeća niti vrhunski botaničari kako bi uljepšali vaš dom.

U potrazi za prirodnim dekoracijama koje će unijeti svježinu u naš interijer za oko nam je zapela atraktivna ponuda brenda Moss Art.

Moss Art atelier – dugotrajna i autentična mikro priroda

Unutar bogate ponude Moss Art atelier pronašli smo predivne primjerke terarija koji će ukrasiti vaš dom i ne zahtijevaju previše brige. Terariji za biljke vrlo su popularan i jednostavan način za uzgoj biljaka. Izgledaju nevjerojatno bez obzira u kojoj su veličini, a posebno će se svidjeti onima koji nemaju puno vremena da se posvete uzgoju biljka.

Terariji su slični malim staklenicima, gdje se na povećanoj vlazi omogućuje uzgoj tropskog bilja, egzotičnog bilja, biljaka mesožderki i ostalih koje zahtijevaju visoku vlagu. Ovi zeleni ljubimci idealni za ljude koji nemaju puno vremena ili znanja za brinuti se o biljkama, a ipak žele u svom domu imati poseban zeleni kutak.

U Moss Art radionici uvijek se nalazi mnoštvo terarija u čak osamnaest različitih oblika od recikliranog stakla. Koju god vrstu biljaka izabrali, ovi predivni terariji vaš će dom osvježiti i unijeti u njega dašak prirode.

Osnivačica brenda Moss Art atelier, Valentina Pop, velika je zaljubljenica u prirodu i glavna kreativka zadužena za prava umjetnička djela od prirodnog zelenila.

Moss Art atelier

„U trogodišnjem aktivnim bavljenjem terarijima kao primarnim hobijem primijetila sam da ljudi vole biljke o kojima ne moraju puno brinuti. Kao rješenje na potražnju prirodnog zelenila bez održavanja tržištu nudim i zelene panele/zidove od stabiliziranog bilja koji kod nas još nisu toliko poznati kao na vanjskom tržištu. Stabilizirano bilje je sve svoje biljne sokove zamijenilo prirodnim elementima te prehrambenim bojama koji biljku čine gotovo “prepariranom”.“ – poručuje mlada kreativka iz Osijeka.

Moss Art atelier

Žive biljne slike savršen su ukras svakom prostoru, a nije im potrebna voda, zrak, svjetlost niti povremeno šišanje. Slike dolaze u tri različite veličine – S(25cm), M (40cm) ili L(60cm) veličini. Možete sami izabrati boju okvira, stil i vrstu mahovina kako bi se što ljepše uklopile u vaš ambijent.

Iako o njima ne treba voditi nikakvu posebnu brigu, žive slike od stabiliziranog bilja namijenjene su isključivo unutarnjim prostorima.

Ljepota ruže zamrznuta u vremenu

Osim terarija i panela od stabiliziranog bilja, unutar Moss Art ateliera nalazi se i stabilizirana vječna ruža u kupolici koja je zamrznuta u vremenu. Očuvana ruža čudo je u cvjetnom svijetu, a njezina ljepota očuvana je u vremenu.

Foto: Tea Gligić

„Kako bi se ruže pravilno očuvale, ključno je da se režu kada su najljepše. Svježi cvjetovi se zatim stavljaju u mješavinu glicerina, prirodnih biljnih elemenata i prehrambenih boja. To ponovno hidratizira ružu i zamjenjuje njezine biljne sokove.“ – objašnjava nam Valentina.

Foto: Tea Gligić

Nakon nekoliko dana proces je gotov i imate sačuvane ruže koje su fleksibilne i izgledaju prirodno.

Foto: Tea Gligić

Ako su i vas oduševili ovi osebujni prirodni primjerci „prirode u malom“ zapratite Moss Art atelier na Facebook stranici i Instagram profilu i pronađite svog favorita koji će ukrasiti vaš dom.