FOTO by Moon World Resorts Inc.

Putovanja

Moon Dubai – 5 bilijuna vrijedan superluksuzni resort

admin 09. rujna 2022.

U obliku ogromnog Mjeseca, samo zato što mogu...

Možda je prije trideset godina izreka “Ne možeš sve kupiti novcem” imala smisla, ali u današnje vrijeme postaje sasvim besmislena jer uistinu, ako imaš novaca, možeš “gotovo” sve.

Najbolji dokaz tome je bezobrazno bogat Dubai koji svojim kapitalom gradi nezamislive građevine i stvara pejzaže koji u tom dijelu svijeta nisu prirodne. Svi znamo za Palmine otoke, projekt koji je stvorio niz umjetnih otoka u obliku stilizirane palmine krošnje.

Bilo je u međuvremenu još “divljih” pothvata od kojih bismo izdvojili onaj u kojem su, ususret ljetnim sušama, odlučili stvoriti kišu.

Posljednji u nizu koji nam dolazi je gradnja mega superluksuznog resorta koji će biti u obliku mjeseca.

Moon Dubai resort
Foto: Moon World Resorts Inc.

Uz dovoljno novca u Dubaiju je moguće učiniti gotovo sve, a sada možete dodati još nešto na popis – hod po Mjesecu. Ovaj je tjedan kanadska arhitektonska tvrtka Moon World Resorts objavila planove za izgradnju 5 milijardi dolara vrijednog resorta koji nalikuje Zemljinom orbitalnom rođaku.

Projekt je namijenjen za sve one koji nemaju novaca da iskuse svemirski turizam. Područje oko lunarne površine odmarališta, nazvano “Mjesečeva kolonija”, osmišljeno je da izazove osjećaj da se nalazite na (ili barem vrlo blizu) površini Mjeseca. Osim toga, posjetitelji mogu rezervirati jednu od 300 privatnih boutique rezidencija, poznatih kao nebeske vile, koje će biti smještene iznad glavne zgrade u obliku diska.

Moon Dubai značajno će utjecati na svaki aspekt gospodarstva UAE, uključujući turizam, prijevoz, komercijalne i stambene nekretnine, infrastrukturu, financijske usluge, zrakoplovstvo i svemir, energiju, MICE, poljoprivredu, tehnologiju i naravno obrazovanje.

Foto: Moon World Resorts Inc.

Gosti mogu koristiti noćni klub, wellness, kongresni centar, kozmetičke salone, spa centre, pa čak i interni “mjesečev shuttle” koji vas vodi oko posjeda. Također postoje planovi da građevina služi kao središte za svemirske agencije i astronaute koji planiraju svoje buduće misije u svemir.

Ukupna konstrukcija trebala bi biti izgrađena kroz dvije godine i bit će viša od 220 metara. Kada projekt bude dovršen, očekuje se da će moći primiti najmanje 2,5 milijuna posjetitelja.