Dom

Mojito cheesecake s bijelom čokoladom osvaja izgledom i okusom!

Antonija Andabak 09. srpnja 2021.

Božanstveni desert u čaši!

Ako ste mislili da ste sve varijante cheesecakea probali, varate se! Ako ste po naslovu ovog recepta zaključili da niste imali priliku degustirati ovaj božanstveni desert, pravi ste srećković!

Do sada smo s Vama podijelili mnoštvo varijacija na temu u kojoj glavnu ulogu ima kolač od sira, sada već poznati mekani i kremasti okus koji se savršeno stapa s bobičastim voćem, karamelom ili u ovom slučaju – s mojitom!

Volite li osvježavajuće okuse koji vas momentalno razbuđuju, a ujedno paletu okusa dovodi do mixa slatkastih okusa, ovaj recept prava je stvar za vas. Već danas napravite Mojito cheesecake s bijelom čokoladom u čaši!

Sastojci:

  • 150g keksa od đumbira, usitnjeni (može i graham krekeri, integralni keksi)
  • 1/2 (110g) šećera
  • Sitno naribana korica i sok od 3 limete, plus jedno tanko narezana limeta za ukrašavanje
  • 100 ml bijelog ruma
  • 1 šalica listića metvice, plus ekstra za ukrašavanje
  • 120g bijele čokolade
  • 400g svježeg krem sira
  • 1 čaša (250 g) mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • Nasjeckane pistacije (po želji, za ukrašavanje)

Upute:

  • Umiješajte rastopljeni maslac u mrvice biskvita dok se dobro ne sjedine. Smjesu utisnite u podlogu od 6 čaša za posluživanje. Ohladite u hladnjaku.
  • Šećer i 1/4 šalice (60 ml) vode prokuhajte u tavi, miješajući da se šećer otopi, pa kuhajte na srednje laganoj vatri 5 minuta dok tekstura ne postane poput sirupa. Dodajte koricu limete, sok, rum i metvicu. Maknite s vatre i odložite na 20 minuta.
  • U međuvremenu otopite čokoladu na pari. Lagano miješajte dok se ne otopi, a zatim ostavite da se ohladi.
  • U posudi ili blenderu dodajte sireve i pomiješajte (u blenderu na laganoj brzini) da se sjedine. Sirup miješajući protisnite kroz sito i dodajte smjesi sireva, promiješajte. Rastopljenu bijelu čokoladu dodajte smjesi i tek lagano promiješajte da se sjedine okusi. Žlicom dodajte u čaše na kojoj se hladila podloga od keksa. Ohladite na sat vremena.
  • Kad ste spremni za posluživanje, u svaku čašu dodajte još šlaga. Ukrasite kriškama limete, nasjeckanim pistacijama i dodatnom metvicom.