FOTO by Instagram @ / @

Putovanja

Modra špilja – nezaobilazna prirodna atrakcija koju morate (opet) posjetiti!

Krešimir Šustić 23. lipnja 2020.

Jedna od najpoželjnijih destinacija u Lijepoj našoj!

Ljetna sezona u punom je jeku, no iako nema toliko turista kao i inače, to nas ne sprječava da neometano uživamo u prirodnim ljepotama kojima se diči Lijepa naša.

Tradicija je da se selimo na Jadransku obalu, makar na nekoliko dana, te istražujemo morske gradove i njihove skrivene i atraktivne destinacije koje nas ostavljaju bez daha.

View this post on Instagram

Take me 🔙 #croatia #bluecave

A post shared by Giulia Tolotti (@giuliatolotti) on

Pravo malo čudo nalazi se na otoku Biševu, poznatoj maloj oazi smještenoj nedaleko od otoka Visa koja nam nudi predivne pješčane plaže i nekoliko špilja.

Svaka od tih atrakcija je posebna na svoj način, no titulu kraljice ljepote odnosi popularna Modra špilja, koja se nalazi u malenoj uvali Balun.

Ova prirodna ljepota dostupna je javnosti od 1884. godine, a od tada je bila glavna destinacija mnogim zaljubljenicima u morski svijet.

Ima dva otvora, manji koji je umjetno produbljen i kroz njega može proći čamac s veslima i drugi koji je poput svoda i mnogo širi, a nalazi se na južnoj strani špilje ispod razine mora te kroz njega prodire sunčeva svjetlost.

Upravo je probijanje sunčeve svjetlosti zaslužno za predivnu nijansu plave boje jer se zrake reflektiraju od bijelog dna i osvjetljavaju špilju modrom, a predmete u vodi srebrnastom bojom.

Ova čarobna turistička atrakcija otvorena je za razgledavanje, a osim toga nudi i mogućnosti ronjenja za sve ljubitelje podvodnog morskog svijeta.