FOTO by Farfetch

Bizar

Moda se vraća… Prada opanci za 1350€!

admin 11. travnja 2023.

Možda smo se ipak vratili malo previše

Svatko tko prati modu svjestan je činjenice da se moda vrti u krug i ono što je nekad bilo in, danas kritiziraju, a sutra opet nose. Šljokice, neonske boje, tajice, životinjski print, predimenzionirani blejzeri, isprane traperice i puf rukavi samo su neki od trendova koje smo objeručke prihvatili u nekoliko vremenskih ciklusa s vrlo malim preinakama.

Upravo smo pronašli još jedan od takvih trendova čija priča seže daleko u povijest, a radi se o klasičnim opancima.

Prada Opanci
Foto: Farfetch

Opanci su vrsta starinske seoske obuće i dio su narodne nošnje u Karpatima, Slovačkoj, Rumunjskoj, dijelovima Rusije i sjeverne Europe te u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj.

Najprimitivniji oblik je neštavljena i neostrugana svinjska koža od koje se skroji omotač za stopalo tako da je izvana i odozdo dlaka, a s gornje strane se poveže usukanom vunom.

Prada Opanci

Nakon dosta vremena trend se vratio i vrijeme je da vaš muškarac, s onim s čime je nekada orao polja, danas upotpuni svoj outfit za neku svečanu večeru ili domjenak.

Kako svaka priča ima svoju cijenu, tako i ovaj par obuće dolazi s paprenom, a ako u obzir uzmemo da su djelo poznatog modnog giganta, onda je cijena opravdana.

Prada Opanci

PRADA kožne gležnjače s okrenutim vrhovima dolaze u crnoj kvalitetnoj koži i ravnim gumenim potplatom. Udobnost je garantirana kako na crvenom tepihu, tako i na teško pristupačnima, ali obradivim zemljišnim površinama.

Prada Opanci
Foto: Farfetch

Ako i vi u ovom modnom biseru vidite priliku da svom muškarcu upotpunite outfit, pronaći ih možete unutar Farfetch web trgovine po cijeni od 1350€.