FOTO by IMDb

Film

Mjesto tišine 2 – nastavak omiljenog horora obara rekorde

Mia Vodopija 01. lipnja 2021.

Ako ste, poput nas, fanovi prvog dijela, drugi je definitivno must watch!

Mjesto tišine 2 je američki horor iz 2021. godine i nastavak filma Mjesto tišine iz 2018. godine. Radnja oba filma prati obitelj koja je prisiljena kretati se i preživjeti u postapokaliptičnom svijetu u kojem žive slijepa čudovišta sa superiornim auditivnim osjećajem.

Za oba filma John Krasinski je sudjelovao u pisanju, produciranju i režiranju. Njegova supruga, Emily Blunt, reprizira svoju ulogu i kao njegova filmska supruga, baš kao i Millicent Simmonds i Noah Jupe, koji su glumili njihovu djecu.

Irski glumac Cillian Murphy i Amerikanac Djimon Hounsou pridružuju se glumačkoj postavi u drugom dijelu.

Mjesto tišine 2 je premašio sva predviđanja zaradivši 55 milijuna dolara, koliko je film prvotno trebao zaraditi u ožujku 2020. godine, navodi Variety. “Gotovo da možete čuti kolektivni uzdah olakšanja od direktora studija u Hollywoodu”, piše časopis.

Američka kina se ponovno otvaraju posljednjih mjeseci, ali sa smanjenim kapacitetima. Bilo je neizvjesnosti oko toga hoće li se ljudi htjeti vratiti, posebno nakon što se naviknu na pogodnosti streaminga od kuće.

Kritičari hvale dugo očekivani horor nastavak, a John Krasinski je podijelio da već ima ideju za treći nastavak.

Ako ste, poput nas, fanovi prvog dijela, nadamo se da ćete uživati i u ovom novom dijelu koji je od 27.05. dostupan u Cinestaru!