Moda

Mjesečeva ratnica AKA Sailor Moon krasi novu Vans kolekciju

admin 01. lipnja 2022.

Vans slavi najpoznatiju japansku anime ratnicu - "In the name of the moon, I'll punish you!"

Svi koji su odrastali u devedesetima sada su već u fazi kada im određene stvari stvaraju nostalgiju za djetinjstvom. Uvijek ćemo se sjećati Tamagotchija, Gameboya, Letećih medvjedića ili Cipelića.

Između 1992. i 1997. godine aktualan je bio japanski crtani film Mjesečeva ratnica koji je u kratkom vremenu zaludio sve od Japana pa na dalje. Koliko je crtani bio popularan govori i činjenica da je prvotni plan snimanja u trajanju od šest mjeseci produžen na pet godina.

Foto: IMDb

Medijska franšiza “Mjesečeve ratnice” jedna je od najuspješnijih na području Japana, dosegnuvši 1,5 milijardi $ u prodaji tijekom prve tri godine, a uključivala je mjuzikle, igranu seriju i preko 5.000 proizvoda, kao što su školske torbe, CD-i i videoigre.

Foto: IMDb

Glavni lik je Usagi Tsukino, plačljiva četrnaestogodišnjakinja koja jedva izlazi na kraj sa svojim školskim obvezama. Međutim, život joj se dodatno zakomplicira kad joj mačka koja govori, imenom Luna, podari posebnu moć da se preobrazi u lijepu ratnicu za ljubav i pravdu. Glavni je neprijatelj kraljica Beryl koja planira ljudima izvući životnu energiju kako bi uništila svijet. Nešto kasnije Usagi se pridružuju i ostale ratnice – Ami Mizuno (Sailor Mercury – Merkurova Ratnica), Rei Hino (Sailor Mars – Marsova Ratnica), Makoto Kino (Sailor Jupiter – Jupiterova Ratnica), Minako Aino (Sailor Venus – Venerina Ratnica).

Foto: Vans

“In the name of the moon, I’ll punish you!”

Dvadeset godina nakon prestanka snimanja Vans je odlučio razveseliti sve nostalgičare i svoju novu kolekciju ispuniti likovima iz popularne Sailor Moon serije.

Foto: Vans
Foto: Vans
Foto: Vans
Foto: Vans

Kolekcija uključuje mušku, žensku i dječju obuću sve u tonu prepoznatljivog Vans uličnog stila. Osim klasičnih Vans tenisica sa ili bez vezica tu su i malene dječje tenisice s likom najpoznatije mačke iz serije – Lune.

Foto: Vans

S obzirom da je ljeto na vidiku tu su i natikače koje bi u vaš godišnji odmor mogle unijeti malo nostalgije.

Foto: Vans

Osim obuće na nekim tržištima bit će dostupni i modni dodaci poput ruksaka i kapa pa sve do majica s kapuljačom.

Foto: Vans

Čitava kolekcija bit će dostupna na Vans službenim stranicama od 10. lipnja.