
FOTO by Instagram @vegan.framboise / juanabay_eats •
Mini Strawberry Cheesecake – najukusniji desert spreman za manje od pola sata!
Jedan muffin, jedan griz!
Iako je sezona jagoda predviđena za svibanj i lipanj, mi im ni u ostalim mjesecima ne možemo odoljeti.
Jedemo ih same, u kombinaciji sa šećerom, rastopljenom čokoladom ili kao dodatak u kolaču. Najbolje se slažu uz kremasti sir koji im daje jednu osvježavajuću notu, dok istodobno one donose punoću okusa.
Najdraži kolač koji nema konkurencije definitivno je cheesecake. Volimo ga u svim varijantama, a ranije smo predstavili i tortu koja osvaja i najistančanija nepca – Kinder Bueno Cheesecake.
No ipak s dolaskom ljepšeg vremena, ovu prefinu poslasticu zamjenjujemo nešto laganijom varijantom. Umjesto klasične torte, ovog puta odlučili smo napisati recept za nešto još poželjnije – Mini Strawberry Cheesecake.
Sve što dolazi u mini izdanju duplo je slađe, pa tako i ovaj desert kojeg se nećete moći zasititi. U kalupima od muffina, pripremite svoje mini tortice od sira i jagoda te oduševite ukućane.
U nastavku donosimo recept i potrebne sastojke za 12 osoba:
Podloga:
- 90 g mljevenih keksa
- 30 g rastopljenog maslaca
- 1 žlica šećera
Krema od sira:
- 450 g krem sira (Philadelphia ili ABC sir)
- 100 g šećera
- 1 žličica arome vanilije
- 2 jaja
Nadjev od jagoda:
- 100 g svježih opranih jagoda
- 1 žlica šećera
- Pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem i šećerom dok se svi sastojci ne sjedine.
- Pećnicu zagrijete na 175 °C . Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
- U svaku košaricu u kalupu stavite žlicu smjesec od keksa pa je dnom čaše utisnite u kalup. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta.
- Pečene podloge ostavite da se ohlade, a temperaturu pećnice smanjite na 150°C.
- U međuvremenu, kremu od sira napravite na sljedeći način. Izmiksajte sir sa šećerom i aromom vanilije dok ne postane pjenasto. Potom dodajte jaja i dobro izradite. Dobivenu smjesu raspodijelite po pripremljenoj podlozi od keksa.
- Za nadjev od jagode: oprane i očišćene jagode nasjeckajte na manje komadiće i pomiješajte sa šećerom. Štapnim mikserom izradite jagode dok ne dobijete glatku smjesu.
- Malom žličicom smjesu od jagoda nakapajte po pripremljenoj smjesi od sira. Uzmite štapić za ražnjiće pa njime lagano pomiješajte smjese tako da dobijete mramorni uzorak unutar svakog kolačića.
- Pecite 25 minuta.Nakon pečenja ostavite tortice da se dobro ohlade prije posluživanja.
U slast!