FOTO by Instagram @vegan.framboise / juanabay_eats •

Dom

Mini Strawberry Cheesecake – najukusniji desert spreman za manje od pola sata!

Viktoria Šafranić 16. travnja 2021.

Jedan muffin, jedan griz!

Iako je sezona jagoda predviđena za svibanj i lipanj, mi im ni u ostalim mjesecima ne možemo odoljeti.

Jedemo ih same, u kombinaciji sa šećerom, rastopljenom čokoladom ili kao dodatak u kolaču. Najbolje se slažu uz kremasti sir koji im daje jednu osvježavajuću notu, dok istodobno one donose punoću okusa.

Najdraži kolač koji nema konkurencije definitivno je cheesecake. Volimo ga u svim varijantama, a nedavno smo predstavili tortu koja osvaja i najistančanija nepca – Kinder Bueno Cheesecake.

Kinder Bueno Cheesecake bez pečenja – najsočnija torta u povijesti čovječanstva!

No ipak s dolaskom ljepšeg vremena, ovu prefinu poslasticu zamjenjujemo nešto laganijom varijantom. Umjesto klasične torte, ovog puta odlučili smo napisati recept za nešto još poželjnije – Mini Strawberry Cheesecake.

Sve što dolazi u mini izdanju duplo je slađe, pa tako i ovaj desert kojeg se nećete moći zasititi. U kalupima od muffina, pripremite svoje mini tortice od sira i jagoda te oduševite ukućane.

U nastavku donosimo recept i potrebne sastojke za 12 osoba:

Podloga:

  • 90 g mljevenih keksa
  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 1 žlica šećera

Krema od sira:

  • 450 g krem sira (Philadelphia ili ABC sir)
  • 100 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2 jaja

Nadjev od jagoda:

  • 100 g svježih opranih jagoda
  • 1 žlica šećera
  1. Pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem i šećerom dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Pećnicu zagrijete na 175 °C . Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
  3. U svaku košaricu u kalupu stavite žlicu smjesec od keksa pa je dnom čaše utisnite u kalup. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta.
  4. Pečene podloge ostavite da se ohlade, a temperaturu pećnice smanjite na 150°C.
  5. U međuvremenu, kremu od sira napravite na sljedeći način. Izmiksajte sir sa šećerom i aromom vanilije dok ne postane pjenasto. Potom dodajte jaja i dobro izradite. Dobivenu smjesu raspodijelite po pripremljenoj podlozi od keksa.
  6. Za nadjev od jagode: oprane i očišćene jagode nasjeckajte na manje komadiće i pomiješajte sa šećerom.  Štapnim mikserom izradite jagode dok ne dobijete glatku smjesu.
  7. Malom žličicom smjesu od jagoda nakapajte po pripremljenoj smjesi od sira. Uzmite štapić za ražnjiće pa njime lagano pomiješajte smjese tako da dobijete mramorni uzorak unutar svakog kolačića.
  8. Pecite 25 minuta.Nakon pečenja ostavite tortice da se dobro ohlade prije posluživanja.

U slast!