FOTO by Slavica Šagolj

Iće & piće

Mini Pavlova sa šljivom i ostali sočni kolači koje pripremamo za Uskrs!

Viktoria Mikulić 10. ožujka 2023.

Ako obožavate slatko, zavoljet ćete i ove poslastice u voćnom izdanju!

Za mjesec dana slavimo najvažniji blagdan u godini, Uskrs. Već smo lagano krenuli s dekoracijom doma te u svoj interijer uvrstili zečiće, pisanice i ostale simbolične stvarčice.

Također, pravo je vrijeme da krenemo razmišljati o jelima koja će ukrasiti naš blagdanski stol, posebice o slatkim delicijama. I dok smo zimi više privrženi čokoladnim kolačima i tortama, u proljetne dane biramo nešto laganije poslastice u voćnom izdanju.

Zasučite rukave i dočekajte blagdane sa svojim najmilijima uz ukusne slastice pripremane s Dida Boža džemovima i pekmezom. Dida Boža brend, uz ostale proizvode u svome asortimanu, nudi i velika obiteljska pakiranja ekstra džemova od 690 g do 700 g.

Ekstra džemovi, pripremani prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi uz visok udio voća, ne sadrže konzervans i namijenjeni su za svako kućanstvo. Dolaze u sedam različitih okusa: smokva, smokva s narančom, višnja, jagoda, marelica, mandarina i šipak.

Kako bi blagdani bili još ukusniji, a deserti puni bogatih okusa donosimo vam super akciju i prijedloge recepata za pripremu. Pametnom kupovinom ekstra džema i/ili pekmeza, ostvarujete uštedu jer je veliko pakiranje jeftinije po kg. Dida Boža Webshop kroz cijeli 3. mjesec ima aktualnu akciju od -15% na sva obiteljska pakiranja, stoga napunite svoju košaricu i krenite u pripremu kolača.

Photo by: @slavicasagolj (Prhki tart s meringom)

Ako volite kiselkaste i osvježavajuće okuse predlažemo vam Dida Boža ekstra džem. Kako bi vaše goste iznenadili s posebnom slasticom donosimo recept za tart s meringom koji možete preuzeti ovdje.

Dida Boža Uskrs
Photo by: @bibis_baking_tales (Duffini sa šopkom)

Za one koji preferiraju nježnije okuse najbolje će odgovarati Dida Boža ekstra džem šipak koji svaki desert obogati. Za brzu i jednostavnu pripremu donosimo recept za posebnu inačicu muffina i mini krafnica zvanu duffini sa šipkom, a možete ga preuzeti ovdje.

Photo by: @slavicasagolj (Mini pavlove)

Kada spominjemo obiteljska pakiranja svakako ne smijemo zaboraviti na fini pekmez od šljiva, u kojem mogu uživati i dijabetičari. Savršene je glatke teksture, punog okusa i bez dodanih šećera, a svakom će desertu dati posebnu notu. Ako ste raspoloženi za mini pavlove sa šljivom recept vas čeka ovdje.