FOTO by Instagram @thefeedfeed and thefeedfeed.vegan
Mini bundeve od Biscoff keksića – ljubav na prvi zalogaj!
Jednostavan recept za savršene jesenske dane!
Jesen je vrijeme kad priroda počinje pokazivati svoje tople, zlatne tonove, a mi se sve više okrećemo utješnim i slasnim okusima u kojima uživamo s našim najmilijima!
Medeni keksići, začini poput cimeta, đumbira i klinčića, te karamelizirani okusi idealni su za ovu sezonu.
Ako volite uživati u nečemu slatkom, jednostavnom i primamljivom, donosim vam recept za mini bundeve od napravljene od poznatih Lotus Biscoff keksića!
Ove male poslastice su savršene za svaku prigodu – od obiteljskih okupljanja do trenutaka kad želite uživati u nečemu posebnom.
Sastojci:
- Namaz od Biscoff keksića (cca 125 g)
- 100 g bademovog brašna
- Pumpkin spice začin (opcionalno)
- 100 g šećera u koji ćemo uvaljati bundevice
- Komadići čokolade za dekoraciju
Recept:
- Sve što trebate učiniti je pomiješati Biscoff namaz i bademovo brašno i po želji dodati Pumpkin spice začin – tijesto će biti malo masno no dovoljno čvrsto za valjanje loptica
- Kako biste provjerili gustoću tijesta, zahvatite malu količinu tijesta i razvaljajte ga u kuglicu. Ako se kuglica lako mrvi ili ‘topi’, možda ćete morati dodati još malo Biscoff namaza ili bademovog brašna
- Pokušajte izbjeći pretjerano miješanje tijesta! Pretjerano miješanje bademovog brašna oslobodit će svoje prirodno ulje i učiniti tijesto malo rahlijim
- OPCIONALNO – Ako želite bundeve narančaste boje, u tijesto slobodno umiješajte malo prehrambene boje!
Oblikovanje bundevica:
Za oblikovanje mini bundeva potrebno vam je sljedeće:
- Čačkalica ili tupi nož
- Mala posuda napunjena šećerom
Upute:
- Pazite da tijesto ne bude pretoplo jer će se u protivnom teže oblikovati (po potrebi tijesto stavite u hladnjak dok se ne stegne)
- Kada napravite kuglicu, oblikujte bundevu pomoću čačkalice ili tupe strane noža
- Na vrh bundevica stavite komadiće čokolade!
Ove mini bundevice savršene su kao desert za jesenje večeri uz šalicu čaja ili kave.
Dobar tek!