FOTO by Instagram @joyfulhomecooking @bianka.kacanolli
Mini bundevaste pizze – jesenski recept koji će oduševiti i velike i male
Neodoljiva zakuska za jesenska druženja
Vrijeme je da se lagano pozdravimo od dugih, vrućih ljetnih trenutaka i usmjerimo svoju energiju prema nadolazećim jesenskim danima.
Dok lišće šušti pod nogama, a dani postaju sve svježiji, svoju garderobu polako obnavljamo u najljepšem jesenskom stilu. Malo jesenske čarolije podarit ćemo i svom domu, a posljednjih smo dana sve češće u potrazi za receptima koji će unijeti malo one dobro poznate jesenske topline.
Tražili smo i tražili, i napokon pronašli recept za šarmantne mini bundevaste pizze, koje su nam odmah zapele za oko!
Ovo jelo savršen je spoj omiljenog okusa pizze i neodoljivog jesenskog izgleda. Pizzu volimo u svim oblicima i okusima, a ovaj bundevasti izgled naprosto je savršen za cozy jesenska druženja, obiteljske filmske večeri, pa čak i kao fora zalogaj za najstrašniju noć u godini.

Nećemo previše duljiti, u nastavku vam donosimo potrebne sastojke i recept za ove preslatke mini bundevaste pizze.
Sastojci:
• 3/4 šalice mlijeka
• 3/4 šalice vode
• 3/4 žlice instant kvasca
• 1 žlica šećera
• 2 žlice mlijeka u prahu
• 1/3 šalice biljnog ulja
• 2 žlice običnog jogurta (po želji)
• 2 žličice soli
• 3 1/2 do 4 šalice višenamjenskog brašna
Postupak za mini bundevaste pizze:
- Pomiješajte mlijeko i vodu u tavi i lagano zagrijte.
- U velikoj zdjeli umiješajte kvasac i šećer u smjesu mlijeka i vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 10-15 minuta dok kvasac ne nabubri.
- Dodajte ulje, jogurt i postupno umiješajte 3 šalice brašna zajedno s mlijekom u prahu i soli. Po potrebi dodajte još brašna, do ukupno 4 šalice, dok se ne formira tijesto.
- Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini 5-6 minuta dok ne postane glatko i elastično.
- Premažite tijesto uljem i ostavite da se diže dok se ne udvostruči (30-60 minuta).
- Podijelite tijesto na 16 dijelova, svaki spljoštite u mali krug.
- Napunite umakom za pizzu, željenom salamom i mozzarellom i/ili drugim sirom, a zatim ih oblikujte u punjene kuglice.
- Sada okrenite kuglicu tako da glatka strana bude okrenuta prema gore.
- Uzmite jednu od nauljenih uzica i provucite je ispod peciva.
- Spojite dva kraja uzice i zavežite čvor na vrhu peciva.
- Zatim ponovno okrenite pecivo i omotajte uzicu oko nje, vežući još jedan čvor na suprotnoj strani.
- Nastavite ovaj postupak dok ne podijelite pecivo na 8 dijelova, pazeći da ne zategnete previše uzicu. Nježno uvijajte i okrećite uzicu oko peciva.
- Na kraju, okrenite pripremljeno pecivo još jednom tako da čvor bude na dnu, što će vam dati uredan vrh u obliku bundeve.
- Stavite ih na nauljen lim za pečenje, ostavite da se dižu 20 minuta, a zatim ih premažite jajetom.
- Pecite na 180°C 15-20 minuta dok ne porumene.
I za kraj, pažljivo uklonite konce malim škarama kako biste izbjegli kidanje peciva. Za stabljiku mini bundevica mogu vam poslužiti stabljike zelene paprike.
Ako niste raspoloženi za pripremu vlastitog tijesta, bez brige. Postoji i instant rješenje, koje nam dolazi u obliku tijesta za pizzu. S gotovim tijestom, vaše će mini bundevaste pizze biti gotove u taj čas!
Mini bundevaste pizze jedva čekamo isprobati! Savršena su kombinacija jesenske atmosfere i pizzaste radosti.


