FOTO by Instagram @updatevilla_official / @visit_henrico

Iće & piće

Mermaid limunada – miks bijelog ruma, blue curaçao i cijeđenog limuna s ombre efektom!

Krešimir Šustić 09. lipnja 2020.

Osvježenje koje ćemo rado dijeliti s najboljom frendicom!

Ljeto nam uvijek donosi pregršt noviteta, od onih u modnom svijetu, pa sve do onih posebno slatkih, a to je naravno miks alkoholnih pića poznat pod imenom koktel.

Spoj omiljenih okusa s likerima ili sokovima je osvježenje koje možemo sami napraviti kod kuće i počastiti se kada nam dan ne ide onako kako smo isplanirali ili kada nam u goste dođu frendice.

Kako bi se dodatno ugrijala vesela atmosfera, ali i napravile dobre fotkice za Instagram, potrebno je izmiksati koje atraktivno piće, dodati malo dekoracija i tropski i egzotičan ugođaj je garantiran.

Klasični kokteli nisu ništa novo, stoga smo odlučili pronaći nešto egzotično u svijetu pića što će biti savršenog i osvježavajućeg okusa, ali i privlačnog i veličanstvenog izgleda.

Mermaid limunada, omiljena alkoholna poslastica pravih sirena, spoj je bijelog ruma, curaçao-a, limunade i ogromne količine leda koji zajedno čine melem za naša nepca, pogotovo u vrućim ljetnim danima.

Predivna plava boja podsjeća na najljepše nijanse plave boje, baš poput onih u tropskim krajevima, a svojim okusom nas odnose u predivan egzotičan svijet u kojem zabava nikada ne prestaje.

Priprema:

Napunite čašu ledom kako bi se stvorio efekt ombre, zatim dodajte 0,3 dcl blue curaçao-a, 0,3 dcl bijelog ruma i kao šećer na kraju, limunadu skroz do vrha.

Naravno, sve je potrebno ukrasiti kriškama voća i dekoracijama za koktele koje bi trebale biti čim šarenije.

Neka vam ovo ljeto bude zabavno i puno novih avantura popraćenih ovim božanstvenim koktelčićem!