Medena krema koja dolazi u 5 okusa naša je nova omiljena poslastica!

Viktoria Mikulić 12. srpnja 2019.

5 jedinstvenih okusa kakaa, oraha, kurkume, aronije i crnog kima…

Medena krema – Već smo ranije pisali o domaćoj i organskoj proizvodnji Letifico, točnije o njihovim prirodnim uljima koja se svakodnevno mogu koristiti u prehrani, za njegu kose i kože.
Ovog puta, osvojile su nas njihove medene kreme kojih se jednostavno ne možemo zasititi. I dok bismo većini delicija nadjenuli nadimak ‘slatki grijeh’, ove neodoljive poslastice potpuno su bezgrešne.

medena krema

Kremasta struktura ovog namaza dobiva se poticanjem kristalizacije u medu, čime se ne mijenja prirodni sastav meda, a dodane biljke i ostali sastojci u tom obliku dulje zadržavaju svoja blagotvorna svojstva.

Predstavljamo vam 5 istančanih okusa medenih krema: dodatak kakaa, oraha, crnog kima, aronije i kurkume. Sigurno vas već i sami nazivi asociraju na neke od njihovih blagodati, a u nastavku pročitajte još više o njihovim benefitima:

MEDENA KREMA S DODATKOM ORAHA

Ako pomislite na orahe samo u predbožićno vrijeme kada pripremate kolačiće i kekse – razmislite opet.

Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K. Samo 30 g oraha dnevno imat će vidljiv, pozitivan utjecaj na vaše zdravlje, a ako vam se ne jedu sami, medena krema s dodatkom oraha odlična je alternativa.

medena krema

MEDENA KREMA S DODATKOM KAKAA

Iako se dugo vremena vezao uz čokoladu i slatke napitke, kakao itekako pozitivno utječe na vaše zdravlje.

Ova superhrana obiluje antioksidansima koji usporavaju starenje (više nego crno vino, šipak i goji bobice!), endorfinima koji nas čine sretnima, mineralima, magnezijem, željezom, kromom, manganom, cinkom i vitaminom C, a posebnu vrijednost dobiva u kombinaciji s medenom kremom.

MEDENA KREMA S DODATKOM KURKUME

Osim za kuhanje, kurkuma se sve češće koristi i zbog pozitivnih učinaka na zdravlje – od jačanja probave do čišćenja krvi i jetre te žučnog mjehura.

Kurkumin koji se nalazi u ovoj slatkom namazu dokazano pomaže u liječenju Alzheimerove bolesti. Osim toga, prirodni je antioksidans i ima vrlo jako protuupalno djelovanje.

medena krema

MEDENA KREMA S DODATKOM CRNOG KIMA

Crni kim, crni kumin, kalinji, samo su neki od naziva za ovu biljku. O njegovoj djelotvornosti i ljekovitim svojstvima najbolje govori navodna izjava proroka Muhammeda: „Crni kim liječi sve, osim smrti.“

Crni kim, svelijek i „sjeme blagoslova“, bogat je bjelančevinama, vitaminima B1, B2, B3, folnom kiselinom, kalcijem, željezom, bakrom, cinkom i fosforom. Sve ove karakteristike dovoljne su da odmah posegnemo za medenom kremom s dodatkom crnog kima.

MEDENA KREMA S DODATKOM ARONIJE

Jeste li znali da su se pripravci od aronije koristili za ublaživanje simptoma radijacije nakon katastrofe u Černobilu 1986. godine – i to vrlo uspješno?

Primarno zapažena zbog lijepog cvijeta, aronija se ubrzo počela koristiti u medicinske svrhe. Ima antiupalno, antivirusno i antibakterijsko djelovanje, jača imunitet, blagotvorno djeluje na štitnjaču, koristi se i za reguliranje rada probave, krvožilnog sustava i jetre.

Medena krema s dodatkom aronije bogata je vlaknima, antioksidansima, mineralima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E.

medena krema

Bez obzira konzumirali ih kao namaz na kruh, pecivo, palačinke ili će vam poslužiti kao ukusno punjenje za medene kolačiće, a možda biste ih pak radije jeli kao desert na žlicu, ove medene kreme bogate nutrijentima dobrodošle su u svim varijantama kulinarstva.

Dolaze u preslatkim i razigranim ambalažama od 250 g uz veoma pristupačnu cijenu od 35 kuna, a kupiti ih možete u trgovinama LIDL-a, Konzum plus a te uskoro i u NTL-u.

Što drugo još reći nego dobar tek!

Ako i vi čim prije želite ‘tamaniti’ jednu ili sve ove medene kreme, za još više informacija i narudžbu posjetite službenu web stranicu letifico.hr. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

#medena IGRA DARIVANJA 

U suradnji s Letifico – Okusi prirodu, odaberi zdravlje, dvije sretnice nagradit ćemo poklon paketom koji sadrži medene kreme s dodatkom kakaa, oraha i kurkume. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretne dobitnice paketa medenih krema s dodatkom kakaa, oraha i kurkume su Aleksandra Vargović i Zrinka Maričić. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima jave u FB inbox.