McDonald’s otvorio najmanji restoran – za pčele! Pogledajte VIDEO!

Engineer 24. svibnja 2019.

Naravno, tu je i nezaobilazni drive-in za sve pčele koje su u žurbi

Ako ste ikada proučavali kako funkcioniraju pčele i njihov svijet ostali ste sigurno fascinirani. Rad, red i disciplina je ono što krasi ove male radilice. Matica je jedina spolno zrela ženka u pčelinjem društvu, čiji je zadatak nošenje jaja i time osigurava opstanak društva, kao i držanje pčelinjeg društva na okupu putem feromona koje luči.

No, od nedavno taj feromon koji luči matica neće biti jedino što okuplja pčele na broju. Upravo se otvorio najmanji McDonald’s za pčele i bojimo se da je to početak kapitalističkog načina života pčela koji je kod ljudi prisutan već 30-ak godina.

U sklopu restorana nalazi se velika terasa gdje pčele mogu polako uživati u svojoj hrani, ali za sve one pčele koje su u žurbi i nemaju vremena tu je i drive-in gdje će pčele moći uzeti i hranu za van.

Fascinirani smo detaljima koji su korišteni prilikom izrade, a najviše su nas iznenadile i malene reklame koje se nalaze na prozorima restorana.

Ovaj prvi restoran otvoren je u Švedskoj, ali cijela ideja napravljena je kao viralna poruka koja bi ljude trebala osvijestiti da se posljednjih godina uvelike smanjio broj pčela te da bismo na to trebali obratiti pozornost.

Naime, unatoč dramatično smanjenom broju, većina pčelinjih vrsta dosad je uspjela izbjeći mjesto na listi ugroženih vrsta. No odnedavno, sedam vrsta pčela iz roda Hyaleus bilježi svoj ulazak na ovaj neslavni popis.

Tako su pčele službeno postale vrsta u izumiranju te se nadamo da će ovakve akcije barem malo ublažiti ovaj negativan trend.