McDonald’s krumpirići sprječavaju opadanje kose i problem ćelavosti

Engineer 02. siječnja 2020.

Ili ipak ne!

Posljednjih dana internetom kruže članci s pomalo nevjerojatnom informacijom – McDonald’s pommes frites lijek je za sve ljude koji gube bitku s opadanjem kose. Sve je krenulo kada je objavljeno jedno japansko istraživanje u kojem se došlo do zaključka da određeni kemijski spojevi mogu spriječiti opadanje kose te čak inicirati rast nove.

Nakon toga, netko je došao do zaključka da se ti kemijski spojevi mogu pronaći u ulju na kojem se prže McDonald’s krumpirići i malo je trebalo da bombastični naslovi daju ljudima lažnu nadu koja nije znanstveno utvrđena.

Da je tome tako govori i činjenica da se isti spojevi nalaze i u lakovima za nokte te kremama za sunčanje, pa opet niste uočili čudne pojave dlakavosti oko noktiju ili na određenim dijelovima tijela.

Znanstvenici koji su proveli istraživanje nigdje ne spominju krumpiriće, ali njihov je zaključak svejedno inovativan i fascinantan.

Zaključak je da bi se kroz neko vrijeme mogla uzgajati kosa koja bi odgovarala baš vama i koja bi se jednostavnom metodom prenijela na vaše vlasište.

No ispred tog revolucionarnog pothvata mnogo je vremena stoga nemojte se veseliti prerano.

Jedno je bitno – McDonald’s krumpirići neće riješiti vaš problem opadanja kose stoga nema potrebe prekomjerno konzumirati ih, jer bi na kraju umjesto kose mogli dobiti samo nekoliko neželjenih kila kojih ćete se teškom mukom riješiti.