FOTO by Instagram @mashinthebeauty

Poznati

Maša Zibar: “Nemoj se bojati svojih osjećaja, već im dopusti da ih proživiš!”

Krešimir Šustić 28. travnja 2020.

Poznata influencerica podijelila je s nama zanimljivosti iz privatnog i poslovnog života te otkrila kako provodi vrijeme u karanteni...

Maša Zibar, jedna je od najvećih influencerica u Hrvatskoj koja svojim šarmantnim osmijehom i pozitivnom energijom osvaja sve oko sebe. Među prvima je počela snimati youtube videozapise, a danas je od svega toga napravila pravi business.

Voli se šminkati, putovati, snimati podcaste i najbitnije od svega, uživati u životu. U nastavku vam donosimo intervju u kojem nam je otkrila razne informacije o sebi i svojoj karijeri.

Kako provodiš vrijeme u karanteni, kako trenutno izgleda tvoj poslovni dan i što ti najviše nedostaje iz vanjskog svijeta?

Ja kao pravi freak da mi mora sve biti po rasporedu, u ovo vrijeme – nemam rasporeda. Pokušavam svaki dan izgurati najbolje što mogu. Nekad sam prezadovoljna koliko sam dobro iskoristila dan, a ponekad mi tako prazno i pomalo depresivno prođe. Svi se pokušavamo snaći u ova luda vremena i svi osjećaji koje prolazimo su normalni. Najviše mi nedostaju obitelj, prijatelji i bliskost. Nedostaje mi moj ‘’normalan’’ ludo pretrpani radni dan. Nedostaje mi sloboda življenja.

O čemu najviše maštaš dok si zatvorena u 4 zida i što ćeš prvo napraviti kada izađemo iz #ostanidoma režima?

Otići do sve obitelji i pošteno ih izgrliti. Maštam o tome da kad izlazim iz svog doma da ne osjećam strah. Strah da ću se zaboraviti i dodirnuti si lice. Strah da kada dođem izvana – da ne unesem virus u stan. Mislim da svi želimo svoj stari život natrag.

Što te je potaknulo da počneš sa snimanjem podcasta „Nemoj me“?

Prije sedam godina sam snimila svoj prvi YouTube video. Od tada neumorno pratim sve trendove na društvenim mrežama. Tako sam primijetila da su vani podcasti postali ludo slušani i gledani.

Ono što me naučio moj posao je da ne smiješ puno čekati oko takvih odluka. Zato sam sjela sa svoja dva najbolja prijatelja- Ninom Remenar i Filipom Jančikom i samo sam im rekla kako krećemo sa snimanjem. Preponosna sam na naš podcast ‘’nemoj me.’’ koji je odmah pridobio svoju publiku. Sada smo nažalost morali stati sa snimanjima u studiju, ali i dalje radimo podcaste preko Zoom aplikacije i onda ga dignem na Youtube kanal gdje ionako dižem podcast.

U kojoj mjeri si snimanje morala prilagoditi situaciji i da li je to puno utjecalo na tvoj posao?

Doslovno mi je skoro sve stalo preko noći. Moram priznati da sam ostala u šoku i jednostavno nisam znala što se događa i do kada će ovo trajati. Imam klijente s kojima nisam prestala raditi, ali većina drugih kampanja je otkazana. I klijenti su morali stati, razmisliti u kojem smjeru razviti svoju kampanju i prilagoditi se situaciji. Osjećam da će se to polako vratiti na svoje. Neće biti kao prije, ali zajedno ćemo naći načine. Inače snimam tjedne vlogove u kojima pokazujem kako izgleda moj tjedan u izolaciji tako da svojim pratiteljima i dalje dajem sadržaj za praćenje. Bitno mi je ostati i dalje aktivna na društvenim mrežama.

Koja je tvoja beauty rutina trenutno?

Operem lice s gelom za pranje lica i nanesem hidratantnu kremu. Na usne obavezno neki balzam. I to je to. 🙂

Koja ti je najdraža suradnja koju si do sada imala i je li na pomolu neka slična suradnja kao što si imala za Božić s DM-om gdje su tvoji beauty boxevi bili plasirani na police DM-a?

To je definitivno jedna od najdražih suradnji u prošloj godini koju sam imala. Isto tako je i ove godine trebala s jednim drugim brendom biti ostvarena suradnja o kojoj sam maštala. No trenutno je ‘’on hold’’ zbog trenutne situacije. Sve svoje suradnje s brendovima jako volim i poštujem i izuzetno sam ponosna i zahvalna što radim zaista sa top brendovima čiji sam i inače korisnik.

S kojim brendom bi htjela ostvariti suradnju?

Hm, ne mogu se sada sjetiti baš nekog određenog…

Koja te je destinacija najviše fascinirala koju si posjetila?

Ah, Meksiko. Putovanje života definitivno. Išla sam tamo na medijsko putovanje i vidjela sam ljepote kakve u životu nisam doživjela. Plaže kakve možeš vidjeti u najluđim filmovima, mariachi koji ti sviraju za večerom, prirodni parkovi koji oduzimaju dah, skakala sam u vodu sa zip linea, prošla kroz neviđenu prirodu i cenote. Ma savršenstvo!

Koji svjetski, a koji domaći influencer/ica  ti je najdraži/a i zašto?

Na YouTube-u volim gledati David Dobrika, Negin Mirsalehi, Jeffree Star, Shane Dawson- svi su jako kreativni i uvijek su korak ispred drugih YouTubera. Pokreću svoje trendove, ne slijede tuđe. Što se tiče naših domaćih na IG – Click4Chic, Skitnica, MyLittleZagreb, SlakiPalaki i mnogi drugi. 🙂

Najluđa stvar koju si napravila na nekom od svojih putovanja?

Najekstremnije za mene je bilo kada sam sama odlučila s jednom turističkom agencijom ići na Šri Lanku. Nisam od avanturista, ali u tom periodu sam shvatila ako budem druge čekala za putovanja, pola stvari ću propustiti. Sjećam se i skakanja sa ziplinea u Meksiku u cenotu kao jednu od luđih stvari za mene.

Tko ti je najveća životna podrška?

Moj dečko Luka i sestra Sonja. Njih dvoje su tu uvijek za mene što god ja zamislim i želim ostvariti. To rade bez osuđivanja i s punom podrškom. Njih dvoje su moje stijene.

Koji je tvoj recept za uspješnu vezu? Možeš li nam opisati kako izgleda ljubav u doba korone s partnerom Lukom Cerovinom?

Za mene tolerancija, iskrenost i razgovor. Haha. S mojim dečkom se sve jako brzo dogodilo i sve se savršeno poklopilo. Upoznali smo se na snimanju, par mjeseci nakon otišli na dejt i od tada smo nerazdvojni. Živimo zajedno, radimo zajedno, lijepo se nadopunjujemo i baš nam je dobro. Jako je izazovno biti zatvoren 24/7 dnevno jer neke sitnice koje te inače ne bi naživcirale, sada su potencirane na stotu. No te razmirice kratko potraju kod nas. Volim što uvijek razriješimo sve iskrenim razgovorom.

Koju poruku imaš za svoje pratitelje u ovo doba koje nas je zadesilo?

Ako se osjećate loše – to je ok. Svi proživljavamo emocije za koje nismo ni znali da postoje u nama. Svi se po prvi puta susrećemo s trenutnom situacijom. Nemoj se bojati svojih osjećaja, već im dopusti da ih proživiš. Polako ćemo se vratiti u neku rutinu, naučit ćemo živjeti novi život. Svaka promjena u životu je dobra.