FOTO by Instagram @divine.worldplaces / @c.davoli_

Putovanja

Marzamemi – romantična oaza s egzotičnim štihom!

Daria Lovrić 08. svibnja 2023.

“Luka grlica” vrvi bojama i magičnim plažama i čarobnom atmosferom!

Ušetali smo u svibanj i vrijeme je da krenemo razmišljati o ljetnom odmoru. Iako nas do odlaska na godišnji odmor dijeli još nekoliko mjeseci, nemojte čekati i pobrinite se za rezervaciju smještaja kako biste u željenoj destinaciji dobili ono što želite, ali i zaslužujete.

Čak i ako ne razmišljate toliko daleko, idući mjesec nam donosi priliku da povežemo neradni dan i produžimo vikend, stoga ovog puta djelujte na vrijeme i provedite ga u kratkom, ali slatkom izletu s voljenom osobom.

Kada razmišljamo o idealnim proljetnim i ljetnim destinacijama prvo što nam pada napamet je naša prelijepa obala, međutim u želji da proširimo svoje vidike i istražimo nova mjesta, odmah nam je na um pala talijanska obala i njezine čari.

Marzamemi – raj za sve romantičare!

Susjedna Italija vrvi prekrasnim gradovima koje svakodnevno obilazi velik broj turista, međutim ona skrivena mjesta još su ljepša jer bude u nama poseban osjećaj i stvaraju nezaboravna iskustava. Jedno takvo je skriveni dragulj Marzamemi na Siciliji.

Marzamemi ima egzotičan štih, a nastao je kao ribarsko mjesto. Za razliku od drugih gradova na Siciliji, Marzamemi nema grčke korijene jer su ga osnovali Arapi. Naime, on se izvorno zvao Marsa’ al Hamen, što se prevodi kao “luka grlica”.

Ovo romantično ime lijepo pristaje gradu koji više nalikuje marokanskoj ili arapskoj destinaciji nego talijanskoj. Cijelim mjestom prevladavaju boje, zgrade od kamenih blokova grupirane oko širokih trgova isprekidanih lučnim otvorima i posutih tirkizno obojenim vratima i prozorima.

Kao što smo već spomenuli, Marzamemi je nastao kao grad za ribolov i pakiranje tune, a obrt se dan danas nastavlja. Na obali još stoji stara “tonnara” koja se sada koristi za posebne događaje, dok proizvođači hrane u modernom dijelu grada pakiraju tunu i dimljenu sabljarku u raznim oblicima.

Prirodna luka bila je važna tijekom srednjeg vijeka, ne samo zbog ribarske flote već i zbog brodova koji su prevozili vino sa Sicilije u Genovu, stoga ćete u ovom prekrasnom gradiću uživati u vrhunskoj hrani i dobroj kapljici vina.

Rajska destinacija za putovanje iz snova!

Marzamemi ima kompaktno gradsko središte uz more sa širokim trgom na kojem se nalaze katedrala i glavna gradska palača. S druge strane šarmantno se nižu kućice koje su nekada služile kao ribarske kuće.

U samom mjestu nalazi se mnoštvo kafića i restorana koji imaju posebnu čar i toplu atmosferu te mnogobrojne plaže s kristalno čistim morem.

Marzamemi je tik iznad južnog vrha Sicilije, a na samom sjeveru se nalazi rezervat prirode Vendicari, kroz koji prolazi mnoštvo ptica selica koji obavezno morate posjetiti.

Romantična i predivna Italija, svojom ljepotom svakog posjetitelja ostavlja bez riječi i savršena je lokacija za kratka i romantična putovanja. Nadamo se da smo vas uspjeli inspirirati i potaknuti vas na planiranje idućeg putovanja.