FOTO by Instagram @mango / @kamilahon_

Moda

Mango i sve njegove nijanse zelene boje!

Viktoria Mikulić 10. siječnja 2022.

S kojim bojama se slaže dragocjena zelena?

Zelena boja simbolizira ravnotežu, mir, harmoniju i nadu. Naposljetku, to je i boja prirode koja nam daje toliko dobrobiti, stoga nije iznenađujuće što je toliko volimo.

Zelena boja popularna je u modnom svijetu, dizajnu interijera, a oni odvažni odlučit će se za zelenu boju na svojim automobilima, boji kose i slično.

Ona dolazi u raznovrsnim nijansama pa se tako mogu pronaći smaragdno zelena, maslinasto zelena, boja jabuke, a svi ovi tonovi uklapaju se uz sljedeće boje: bijelu, crnu, tamno plavu, ljubičastu, bež, ružičastu pa čak i žutu.

Sve ovisi o tome za koju prigodu se spremate, volite li više biti primijećeni ili ostati u sjeni, želite li da se o vašem outfitu priča ili ne, odabrat ćete jednu od najpoželjnijih nijansi zelene boje.

Ako želite biti dominantni, onda je jarko zelena idealna za poslovni sastanak. Spoj crnih elegantnih hlača i zelene bluze s predimenzioniranom mašnom vašeg će sugovornika ostaviti bez teksta. Pokazat ćete hrabrost ne samo u vidu odijevanja već općenito kod donošenja odluka.

Za neke prigode gdje ne želite biti previše uočljivi, a istodobno biste voljeli izgledati profinjeno, boja masline je definitivno favorit, u vidu pencil kožne suknje ili pletene haljine. Zimi je ova boja apsolutni must-have!

Smaragdno zelena ipak nema konkurencije. Ova boja koja pomalo vuče na zelenu, a pomalo na plavu idealna je za ljetne dane kada je poželjno nositi što jače boje.

Zelena je dobrodošla i u različitim printevima poput kariranog, pepita, točkastog i cvjetnog dezena.

U Mangu smo pronašli nekolicinu odjevih predmeta i modnih dodataka u zelenoj boji. Trapezice, kaput, dolčevita, haljina, suknja, sako, baguette torbica s efektom krokodilske kože, predimenzionirani pleteni pulover i još mnogo drugih trendi noviteta čekaju na vas.

U nastavku donosimo galeriju s 10 chic komada u zelenoj boji: