FOTO by Mango

Moda

Mango culottes hlače – izabrali smo najbolje ovosezonske modele

Mia Vodopija 04. svibnja 2021.

U culottes hlačama nam neće biti vruće

Culottes, izvedene od francuske riječi “culot”, što znači donja polovica, hlače su do koljena koje su krojene tako da podsjećaju na suknju. Kada se ovaj stil hlača pojavio 20-ih godina prošlog stoljeća, nazivan je “podijeljena suknja”.

Culottes hlače su u fokusu već nekoliko sezona. Njihova duljina, kroj, boje i dizajni ih čine specifičnima. Upravo zbog svoje udobnosti i casual stila, mnoge žene su se odvažile na nošenje ovog trendi modela hlača. Ovogodišnja proljetna sezona obećava mnoštvo hlača u šarenim bojama prožetih printom, ali i onih suptilnijih, jednostavnijih modela.

Mango culottes hlače su zbilja svestrane. U culottes hlačama možete ići u opuštenu šetnju kvartom s prijateljicom, na kavu u vaš najdraži kafić, u šetnju osunčanom gradskom špicom ili možda na uzbudljivi dejt. Ako ste na moru možete u njima ići u šetnju rivom ili u novi najdraži restoran.

Razlog zašto su culottes hlače popularne iz sezone u sezonu jest taj što one sjajno izdužuju figuru, te odlično funkcioniraju u dnevnim i večernjim kombinacijama. Vjerovali ili ne, culottes hlače možete nositi i u svečanim prilikama, ovisno o njihovom materijalu. Dužina culottes hlača seže do polovice lista sa širokim nogavicama kako bi lepršale oko nogu.

Garantiramo da ćete se osjećati transformirano uz pomoć novih silueta, boja i uzoraka koji istovremeno odišu elegantnim prozračnim karakterom.

Iako su novi trendovi oni koji uvijek unose uzbuđenje u stvaranje garderobe i prvih kombinacija u sezoni, na početku svake sezone vraćamo se i onim svim poznatim klasicima te najudobnijim basic komadima.

Iako će nadolazeće proljeće i ljeto obilježiti vladavina prozračnih košulja, pastelnih haljina i seksi večernjih mini suknja, culottes hlače će još uvijek biti jedan od naših favorita, osobito na samom početku sezone.