FOTO by Instagram @visit_dalmatiasibenik / @kornati_national_park

Putovanja

Mana – najfotogeničniji otočić u Hrvatskoj

Daria Lovrić 13. srpnja 2022.

Veličanstvena lokacija u kornatskom arhipelagu...

Lijepa naša prepuna je božanstvenih lokacija od kojih zastaje dah, stoga ne čudi da svake godine ima sve više turista koji dolaze upoznati najljepše dijelove naše zemlje. Iako dolaze najčešće ljeti, možemo reći da se Hrvatska posjećuje cijele godine.

Kako i ne bi kada svaki dan otkrijemo mnoštvo must visit lokacija diljem zemlje. Osim većih i popularnih gradova, najzanimljiviji su nam skriveni biseri u unutrašnjosti Hrvatske, ali i duž jadranske obale.

U potrazi za najposebnijim lokacijama, otkrili smo najfotogeničnije mjesto u Hrvatskoj

Riječ je o nenaseljenom otočiću Mana, površine 409 m2, jednom od najljepših otoka Kornatskog arhipelaga. Mana očarava svojim veličanstvenim liticama, spektakularnim vidicima i filmskim građevinama.

Prekrasna Mana dojmila je i umjetničke direktore te su davne 1959. godine na ovoj prekrasnoj lokaciji snimiti film „Pobješnjelo more“.

Podsjetimo, za vrijeme lockdowna, DJ ekipa uživo je puštala elektronsku glazbu s atraktivnih mjesta u Hrvatskoj i tako promovirala čarobne dijelove Lijepe naše. Otok Mana je bila jedna od lokacija koje su izabrane i tako je kreirana audio vizualna razglednica u kojoj je uživao cijeli svijet.

Modni brend Cataleya nedavno je izabrao Kornate kao savršenu kulisu za predstavljanje nove kolekcije. Kampanja je snimana na vrhu otoka Mana, a kampanju je predstavila Antonija Stupar Jurkin, koja je već nekoliko godina zaštitno lice brenda.

Do ovog nestvarnog otočića najjednostavnije je doći brodom. Ako nemate vlastiti, brod možete unajmiti u Saliju na Dugom otoku ili Murteru koji je povezan s kopnom.

Uspon do samog vrha je lagan i potrebno je desetak minuta. Što se više penjete, počinju se otvarati sve ljepši i ljepši vidici. Otok Mana idealno je mjesto za stvaranje nezaboravnih uspomena, uživanje u tišini, miru, kristalno čistom moru te nestvarnoj ljepoti i vizurama krajolika.