FOTO by IMDb

Film

Mamma Mia – sprema se 3. nastavak popularnog mjuzikla

admin 03. svibnja 2023.

Here we go again...

Mamma Mia jedan je od onih filmova koji je izrastao u globalni glazbeni fenomen s dirljivim scenarijem Catherine Johnson potkrijepljenim pjevačkim hitovima iz repertoara megapopularne ABBA-e.

Nakon premijere na londonskom West Endu 1999.godine, 2008. snimljen je film koji je postao filmski hit zaradivši procijenjenih 611 milijuna dolara.

Mamma Mia treći nastavak
Foto: IMDb

Mamma Mia mjuzikl s vremenom je razvio svoju bazu obožavatelja, a tome je pridonijela i zvjezdana glumačka postava koju potpisuju Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Colin Firth, Julie Walters i Christine Baranski.

Mamma Mia treći nastavak
Foto: IMDb

Nakon skoro čitavog desetljeća obožavatelji su napokon dočekali i nastavak pod nazivom “Mamma Mia! Here We Go Again“, ali nije polučio uspjeh kao njegov prethodnik.

Iako je Lily James odlično odigrala ulogu mlade Donne i uz još upečatljivije plesne korake nastavak je zaradio “samo” 402 milijuna dolara, ali još uvijek ima svoju bazu obožavatelja koji su ovih dana dočekali jednu dobru vijest.

Mamma Mia treći nastavak
Foto: IMDb

U posljednje vrijeme sve se više priča o planiranju za snimanje trećeg nastavka i nešto nam govori da bi se priča mogla zakotrljati.

Iako “Mamma Mia 3” tek treba biti potvrđena, Judy Craymer – žena koja je konceptualizirala čitavu priču izjavila je: “Planovi za treći nastavak su u najranijoj mogućoj fazi. Ne želim trčati pred rudo, ali znam da postoji trilogija. Postoji i čitava priča i ako ćemo pratiti scenarij mogla bi se vratiti i Meryl koja bi opet voljela glumiti Donnu”.

Mamma Mia treći nastavak
Foto: IMDb

“Ovo sigurno nije prvi put da se raspravlja o trećem nastavku. Judy Craymer je genijalna producentica koja je nekako uvijek planirala da Mamma Mia bude filmska trilogija. Znam da postoji glad za trećim nastavkom i vjerujem da ona ima plan” – izjavio je režiser drugog nastavka Ol Parker.

Mamma Mia treći nastavak
Foto: IMDb

Nadamo se da će uskoro biti više informacija i da ćemo uskoro još jednom svi zajedno zaplesati uz ovu divni mjuzikl.