FOTO by Instagram @sisterskurtos.hr

Zabava

Mamma Mia osvježavajući ljetni kurtoš stigao je u srce Zagreba!

Una Lora Banjac 04. srpnja 2024.

Mmmmljac

Nedavno je u centru grada Zagreba svoja vrata za javnost otvorio „Sisters Kurtoš”, popularna ljubljanska pekarnica koja priprema najukusnije kurtoše, odnosno trdelnike.

Riječ je o mađarskom pecivu u obliku cijevi koje se još naziva i dimnjak kolač. Ova se slastica može jesti samostalno, no najčešće dolazi s raznim čokoladnim i voćnim punjenjima.

Ovo se popularno pecivo priprema od slatkog tijesta s kvascem koje se uvalja u granulirani šećer, a potom podlije otopljenim maslacem i peče na ražnju na drvenom ugljenu.

Da kreativnosti nema kraja, dvije su sestre dokazale svojim zanimljivim varijantama poput Rudolf i Harry Potter kurtoša, a trenutno je svima najzanimljiviji njihov novi ljetni favorit – radi se o Mamma Mia kurtošu!

Instagram @sisterskurtos.hr

Ovaj je kurtoš ljetni raj za vaše nepce, a inspiriran je sunčanim obalama i svježim voćnim aromama koje ljeti jednom riječju obožavamo!

Mamma Mia kurtoš posipan je sitnim komadićima badema, punjen sladoledom od grčkog jogurta i jagode, nadjeven preljevom od jagode te ukrašen kremom od krem sira, limete i mente.

Instagram @sisterskurtos.hr

Mi priznajemo da smo samo opisivanjem ovog prekrasnog deserta malčice ogladnjeli, a ako i vi proživljavate istu krizu, svakako vam savjetujemo da posjetite Sisters Kurtoš!

Možete ih pronaći pored parka Zrinjevac, točnije na adresi Milana Amruša 1.