FOTO by @braziliankitchenabroad

Iće & piće

Malibu koktel od kokosa gotov je za 5 minuta

admin 29. srpnja 2022.

Tropsko piće koje će vas očarati

Okus i miris kokosa jedan je od onih koji nas instant asociraju na ljeto, plažu i uživanje. Danas kokos možemo pronaći kao sastojak u kremama za sunčanje, gelovima za tuširanje, sprejevima za kosu, ali i u onim slatkim stvarima poput sladoleda ili Lino Lada namaza.

Osim svega navedenog još jedna stvar asocira na kokos, a to su alkoholna pića i kokteli. Kokos je omiljeni sastojak u dosta njih, a danas vam donosimo brzi recept za Malibu koktel od kokosa koji je gotov u svega par minuta. Ovaj egzotični koktel svoju popularnost ponajviše duguje svojoj kremastoj strukturi koja djeluje neodoljivo.

Foto: braziliankitchenabroad

SASTOJCI:

  • Kokosovo mlijeko
  • Slatko kondenzirano mlijeko
  • Malibu rum od kokosa
  • Voda od kokosa
  • Kokos mrvice za dekoraciju

PRIPREMA

Pripremite posudu i u nju stavite led te dodajte kokosovo mlijeko, kondenzirano mlijeko, vodu od kokosa i Malibu rum. Ubacite sve u blender i miksajte dok ne postane pjenasto i kremasto. Ulijte svoj koktel u ledeni vrč i preko svega pospite malo kokosa.

Foto: braziliankitchenabroad

Ako mislite da je napitak presladak ili prejak za vaš ukus dodajte još malo kokosove vode. Ako mislite da nije dovoljno jak, dodajte još cuge! Ti odlučuješ!

U slast!