FOTO by IMDb

Film

Maleficent 3: krenula produkcija dugoočekivanog nastavka

admin 11. srpnja 2022.

Gotovo sigurno je će Angelina Jolie reprizirati ulogu i u ovom nastavku

Disneyjev film “Maleficent” temeljen je na antagonistu priče o Trnoružici, a glavnu ulogu u prva dva nastavka tumačila je Angelina Jolie. Prvi film režirao je Robert Stromberg prema scenariju Linde Woolverton, koja je napisala animirani film “Ljepotica i zvijer” iz 1991. godine.

Film je postao četvrti film s najvećom zaradom u vrijeme izlaska i dobio je odlične kritike. Također, postao je Joliein film s najvećom zaradom.

Maleficent 3, Angelina Jolie
Maleficent 3, Angelina Jolie

Nastavak Maleficent: Gospodarica zla krenuo je s prikazivanjem 2019. godine, a nakon avanture Maleficent i Aurore prirodno je očekivati da će Disney nastaviti s idućim dijelovima franšize.

Maleficent 3, Angelina Jolie

Nakon odličnih uspjeha prva dva nastavka iz Disneya su odobrili početak planiranja i još je sve u vrlo ranoj fazi razvoja. Vijesti o trećem nastavku filma krenule su kružiti 2019. kada je objavljen drugi film.

2021. godine, u intervjuu, producent Jeff Kirschenbaum izjavio je da treći film Maleficent dolazi, ali da je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja. Već je napravljen i prvi nacrt scenarija i može se zaključiti da se priča zakotrljala.

Maleficent 3, Angelina Jolie

S obzirom na to da se film zove Maleficent, gotovo je sigurno da bi se za snimanje trećeg filma Angelina Jolie morala vratiti kao glavni lik.

Tako je izvjesno da će Angelina Jolie kao Maleficent i Elle Fanning kao Aurora definitivno reprizirati svoje uloge uz Harrisa Dickinsona kao princa Philipa. Michelle Pfeiffer koja je glumila kraljicu Ingrith također bi se mogla pojaviti u filmu ovisno o priči.

Maleficent 3, Angelina Jolie
Maleficent 3, Angelina Jolie

Još nema službenog datuma izlaska trećeg nastavka, ali uzevši u obzir da se na trećem filmu radi od 2019. i još nema ažuriranja, možemo očekivati da će Maleficent 3 svjetlo dana vidjeti negdje krajem 2023. godine.