Mak kocke – jednostavno i ukusno!
Isprobajte recept za najbolji kolač s makom!
Znamo da će danas pećnice raditi “sto na sat” i da će izrada uskršnjih kolača biti glavna subotnja zanimacija. Kako bismo vam olakšali posao donosimo vam recept za jedan brzi klasik, a radi se o mak kockama.
Brza i jednostavna pripremama, a preslatki rezultat glavni su mamac da mak kocke uvrstite u svoj arsenal uskršnjih slastica.
Recept za mak kocke
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 2 dcl mlijeka
- 2 dcl ulja
- 2 dcl glatkog brašna
- 2 dcl mljevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2-3 žlice ruma
- 2 dcl šećera
Sastojci za glazuru:
- Džem od marelice
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 10 dkg maslaca
Priprema biskvita:
Izmiješajte žumanjke i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke. Posebno izmiksajte bjelanjke dok se ne pretvore u snijeg te ih dodajte u smjesu. Pecite pola sata na 200°C.
Priprema glazure:
Dok se biskvit peče, na pari otopite čokoladu i maslac. Miješajte dok ne postane glatko i bez grudica. U manjoj posudici zagrijte pekmez od marelice i miješajte dok se skroz ne otopi.
Pečeni biskvit premažite rastopljenim džemom od marelice, a nakon što se fino upije, polako dodajte čokoladnu glazuru i ostavite da se kolač hladi barem sat vremena.
Uživajte u vašim mak kockama!