Recepti

Mak kocke – jednostavno i ukusno!

Viktoria Mikulić 29. ožujka 2024.

Isprobajte recept za najbolji kolač s makom!

Znamo da će danas pećnice raditi “sto na sat” i da će izrada uskršnjih kolača biti glavna subotnja zanimacija. Kako bismo vam olakšali posao donosimo vam recept za jedan brzi klasik, a radi se o mak kockama.

Brza i jednostavna pripremama, a preslatki rezultat glavni su mamac da mak kocke uvrstite u svoj arsenal uskršnjih slastica.

Recept za mak kocke

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl glatkog brašna
  • 2 dcl mljevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2-3 žlice ruma
  • 2 dcl šećera

Sastojci za glazuru:

  • Džem od marelice
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg maslaca

mak kocke

Priprema biskvita:

Izmiješajte žumanjke i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke. Posebno izmiksajte bjelanjke dok se ne pretvore u snijeg te ih dodajte u smjesu. Pecite pola sata na 200°C.

Priprema glazure:

Dok se biskvit peče, na pari otopite čokoladu i maslac. Miješajte dok ne postane glatko i bez grudica. U manjoj posudici zagrijte pekmez od marelice i miješajte dok se skroz ne otopi.

Pečeni biskvit premažite rastopljenim džemom od marelice, a nakon što se fino upije, polako dodajte čokoladnu glazuru i ostavite da se kolač hladi barem sat vremena.

Uživajte u vašim mak kockama!