FOTO by Instagram @gardenpigeon

Dekor

Magični sukulent koji izgleda poput sireninog repa je čudo

Krešimir Šustić 22. svibnja 2020.

Unosi dašak oceana u vaš dom!

Biljke su najljepši dar koji nam je podarila Majka priroda, pa ih tako neki od nas vole skupljati i uzgajati u vlastitim domovima kako bi unijeli dašak svježine i zamijenili klasične dekorativne predmete.

Među njima posebnu draž imaju sukulenti, koji ne zahtijevaju svakodnevnu brigu, a izgledaju bombastično i posebno, najčešće poput biljaka iz bajke.

Danas smo pronašli jedno čudo, koje nam daje nadu da postoje neka od najljepših mitskih bića o kojima smo samo slušali priče kao djeca i bili očarani.

Pripremite svoje teglice i zemlju jer ovo što slijedi je otkinuće kojem malo tko može odoljeti.

Čarobna biljka, poznata kao zreli Senecio vitalis, nalikuje sočnoj mješavini kaktusa i raste prema van, umjesto prema izvoru svjetla kao i većina biljaka.

Obično izraste u visini od 1 do 2 metra i može doseći širinu 2 metra, zbog čega izgleda poput repa sirene ili kitova.

Plavkasto-zelena boja biljke čini izvrstan dodatak bilo kojoj sobi neutralne nijanse, a donosi pravi dašak beskrajnih oceana.

Porijeklom je iz Južne Afrike, a to znači da raste zimi i spava ljeti, što nije tipično za većinu biljaka.

Super jednostavna je za održavanje jer zahtijeva malo vode, raste na suncu ili u hladovini i preferira pijesak ili dobro drenirano tlo.

Osim toga, vrlo je otporna na sušu, te može preživjeti dugačka sušna razdoblja, što je čini idealnom za sve nas koji ponekad zaboravimo posvetiti pažnju ovim predivnim darovima prirode.

Pravo je vrijeme da fantazije s morskim vibracijama napokon zablistaju u vašem domu i donesu radost i veselje.