FOTO by Caters

Ljubimci

Mačak s jedinstvenim dvobojnim licem dobio mačiće u različitim nijansama

Krešimir Šustić 24. lipnja 2020.

Uz svoj neobičan izgled, posjeduje i predivne plave oči koje ga čine još više neodoljivim i posebnim!

Priroda nas zna iznenaditi nekim neobičnim stvarima koje nas totalno oduševe i pokažu nam koliku moć ima nad živim bićima koji koračaju ovom predivnom planetom.

Jedan takav slučaj desio se u Francuskoj u kojoj se okotio sad već trogodišnji Narnia, britanski kratkodlaki mačak, rođen s jednom polovicom lica u sivoj, a drugom u napola crnoj boji, što je izuzetno rijetko.

Najbolje od svega je to da uz svoj neobičan izgled, posjeduje i predivne plave oči koje ga čine još više neodoljivim i posebnim.

Vlasnica je otkrila kako je ugodno iznenađena, te da ne postoji objašnjenje za Narnijinu boju, koja ostaje zagonetka za cijelu znanost.

Iako je u početku mislila da je himera mačka, pasmina koja je poznata po tome što ima dvije boje, genetičko testiranje pokazalo je da to nije.

Najnovija vijest je ta da je rijedak mačić rođen sa sivim i crnim licem postao ponosni otac 20 prekrasnih mačića, od kojih je njih dvoje naslijedilo njegove prekrasne nijanse.

Fantom je crn s bijelim mrljama ispod brade, baš poput svog oca, a Pearly je cijeli siv kao i desna strana lica svoga oca.

U međuvremenu, veliki broj mačića naslijedio je prodorne plave oči, uključujući dva mačića u boji đumbira koji izgledaju identično poput blizanaca s bijelim oznakama.