FOTO by PR

Elegant

Luksuzan odmor u Dubrovniku je nadohvat ruke uz Dobru priliku, evo i kako ga osvojiti

PR 11. srpnja 2022.

Kako do luksuznog ljetovanja u ovoj spektakularnoj destinaciji?

Dubrovnik svake godine iznova privlači velik broj gostiju iz cijeloga svijeta. Ne bez razloga. Osim što izgleda kao da je iz bajke, njegove ulice stvorene su za istraživanje bogate i slavne povijesti, ali i jednako toliko uzbudljive svakodnevice Dubrovčana i gostiju.

Osim toga, riječ o spektakularnoj ljetnoj destinaciji, što potvrđuje i činjenica da je Dubrovnik uvršten i među pet top-destinacija s najljepšim plažama na Mediteranu.

Hotel Sheraton Dubrovnik
Hotel Sheraton Dubrovnik

Što vidjeti?

TripAdvisor je na temelju recenzija milijuna putnika sastavio popis deset lokacija diljem svijeta koje treba posjetiti, a svoje mjesto na toj prestižnoj listi našle su i Dubrovačke zidine, koje svake godine, osim turista, posjećuju i brojne holivudske zvijezde.

Šetnja ovim impozantnim fortifikacijskim lancem i tvrđavama Revelin, Lovrijenac te Minčeta fantastična je prilika za snimanje fotografija za pamćenje, s morem u pozadini ili pogledom na Stradun.

Hotel Sheraton Dubrovnik

Svakako trebate posjetiti i Knežev dvor, sjedište vladara koji su služili svojim građanima. Želite li barem nakratko osjetiti uzbuđenje koje je vladalo dubrovačkim ulicama tijekom snimanja planetarno popularne serije “Igra prijestolja”, zasjednite na Željezni tron.

Zakoračite i izvan grada – u dubrovačkom akvatoriju smjestili su se Elafiti, na kojima se nalaze brojni ljetnikovci stari nekoliko stotina godina, još jedan u nizu dokaza da su u Dubrovniku oduvijek znali uživati i cijeniti ljepote kojima su okruženi. Sada je vrijeme da to učinite i vi.

Hotel Sheraton Dubrovnik

Što okusiti?

Osnova dubrovačkih jelovnika je lokalna, ukusna hrana pripremljena od isključivo sezonskih namirnica, oplemenjena najkvalitetnijim maslinovim uljem. Šporki makaruli, pašticada i peka, kao i niz izvrsnih ribljih jela, nakon kojih slijede domaće slastice kao što su rožata, mjendule i fritule popis je okusa i mirisa u kojima ovdje trebate uživati. Kad govorimo o vinu, iako će vas dubrovačka malvasija, znana i kao “nektar bogova“, osvojiti na prvu, ne propustite probati i druge vinske sorte ovoga područja. Najpoznatije dolaze s poluotoka Pelješca: plavac mali, dingač i postup, crna vina osebujnog i specifičnog karaktera.

Hotel Sheraton Dubrovnik

Što doživjeti?

Nakon što zavirite i u najskrivenije kutke i doznate kako su živjeli gospari, kako izgledaju dubrovački rečini, kako se pripremaju lokalne slastice i čemu su služili maskeroni, krenite u novu avanturu. Jeste li znali da Dubrovnik, osim pješice, možete istražiti i s morske strane? U vožnji kajakom i poznatom dubrovačkom karakom razgledajte drugo lice Dubrovnika. Avanturisti, pak, vole vožnju buggyjem prema Srđu, s kojeg se pruža spektakularan pogled na Dubrovnik i otok Lokrum, a hedonisti izlete do Pelješca na kušanje kamenica. Ako ste već bili u Dubrovniku, onda vam ove informacije nisu nove, ali sigurni smo da ga želite posjetiti opet.

Hotel Sheraton Dubrovnik

Kako do luksuznog ljetovanja u ovoj spektakularnoj destinaciji?

Uz nagradnu igru! Iako zvuči kao san, morate znati i da snovi mogu postati stvarnost uz Croatia osiguranje. Ako ste klijent Croatia osiguranja ili to tek planirate postati, sada je idealno vrijeme da upoznate sve pogodnosti programa pogodnosti Dobra prilika.

Hotel Sheraton Dubrovnik

Na svoj mobilni uređaj učitajte aplikaciju Moja Croatia i aktivirajte program pogodnosti Dobra prilika do 13. srpnja jer u nagradnoj igri možete osvojiti sedam dana ljetovanja za dvije osobe i dijete u dobi do šest godina u luksuznom hotelu Sheraton Dubrovnik s Croduxovom karticom za gorivo. Preostaje vam tek prepustiti se destinaciji koju obožavaju i holivudske zvijezde i uživati poput pravog gospara.

Hotel Sheraton Dubrovnik

U aplikaciji Moja Croatia možete još jednostavnije otkriti i koristiti digitalnu iskaznicu programa Dobra prilika. Putem popusta više od stotinu partnera koji su dostupni odmah, bez sakupljanja bodova, otkrijte svijet dobrih prilika.