FOTO by Instagram @casa_k_transformations / @rebeccaannehome / @appalachian.charm

Dekor

Ludi ste za ukrašavanjem, ali prerano je za božićne ukrase? Okitite vašu jesensku jelku!

Mia Vodopija 15. listopada 2021.

Neka vas jesenska jelka uvede u predblagdansko raspoloženje...

Postoji ogroman trend u privlačnom uređenju doma, točnije u ukrašavanju uobičajenog božićnog drvca za apsolutno različite blagdane: Uskrs, Noć vještica, pa čak i za različita godišnja doba.

Okićena jelka za jesen je fenomenalna jer vaši gosti ne očekuju da će vidjeti takav komad u vašoj dnevnoj sobi – on daje jedinstven pečat vašem prostoru.

Ako i vi želite neobično ukrasiti vaš prostor ili ako ste veliki fanovi kićenja jelke i jednostavno se ne možete strpiti do Božića, u nastavku pročitajte par savjeta o uređenju jesenske jelke!

Uzmite svoje uobičajeno (umjetno) božićno drvce, može biti malo, može biti veliko, bijelo ili šareno, sve ovisi o vama.

Odaberite shemu boja za svoju jesensku jelku. Izgledat će elegantnije s nekom jesenskom neutralnijom paletom, ali ako želite šareno drvo, može i to. Tradicionalne jesenske boje, poput crvene, senf žute, tamno zelene, narančaste, smeđe, pa čak i zlatne vrlo su popularne.

Naravno, možete odabrati i druge palete boja poput ljubičasto ružičaste, plavo srebrne ili nekih drugih. Što se stilova tiče, jesenske jelke obično su ukrašene seoskim ili rustikalnim stilom kako bi se naglasio taj jesenski element.

Kako ukrasiti drvce bez da vaši gosti misle da je za Božić? Ukrasite svoje drvo kariranim vrpcama s umjetnim cvjetovima, lišćem, umjetnim bundevama od raznih materijala, šišarkama, granama i grančicama, bobicama i sušenim voćem.

Umjetni suncokreti vrlo su popularni kako bi vašem prostoru dali rustikalni štih, a mogu se koristiti i za ukrašavanje vašeg jesenskog drvca. Ako baš želite božićne ukrase i svjetla, odaberite boju ukrasa koja nije tradicionalno božićna, poput bakrene, smeđe ili žute.

Zadivite svoje goste prekrasnom jesenskom jelkom!