Dekor

Lov na jaja: pomalo zaboravljena uskršnja tradicija koja nas je pretvarala u prave male lovce

admin 16. ožujka 2021.

Pronašli smo uskršnje košare s kojima će potraga za pisanicama biti još zanimljivija

Ako bismo morali hijerarhijski posložiti 3 dana u kojima se s nestrpljenjem budimo i trčimo ka poklonima mislimo da ne bi bilo prevelikih iznenađenja.

Božićno jutro u kojima s nestrpljenjem trčimo prema jelki i sumanuto odmotavamo ukrasni papir s naših poklona na vrhu je poretka i teško da će nešto ikad zamijeniti taj osjećaj.

Svaka čast Svetom Nikoli, ali jutro u kojem pun entuzijazma možeš dočekati i samo običnu šibu zaslužilo je posljednje mjesto, a Uskrs kao zlatna sredina nekad je pružao više uzbuđenja i radosti nego danas.

Budući da ćemo kroz nekoliko dana svi biti okupirani pisanicama, rijetki će ih koristiti za nekad davno zaboravljene običaje zbog kojih je Uskrs ne tako davno bio prepun uzbuđenja.

Udaranje jajetom u jaje, popularno nazvano “tucanje jaja” i danas ostaje popularna aktivnost za uskršnja jutra, ali kada ste posljednji put igrali igru “lov na jaja“?

Lov na jaja tako je jedna od popularnih uskrsnih igara, a sastoji se od traženja jaja skrivenih po kući i vrtu. Kad lov završi, uspoređuje se tko je skupio najviše jaja te tko je našao najveće ili najmanje jaje.

Za ovu igru u teoriji vam može poslužiti i obična vrećica, ali ako ju želite dovesti na idući nivo onda su uskršnje košare pravi izbor.

Slatke pletene košare imaju i zečje uši, a dovoljno su velike da će i najiskusniji lovci imati dovoljno prostora za sva pronađena jaja.

Ove slatke uskršnje košare pronašli smo unutar Amazona, a tri komada u tri boje dolaze po cijeni od 32,99$.