FOTO by Instagram @haven.studios / @travelwithkisses / @matejfurlan

Putovanja

Logarska dolina – prizori koji zbilja pozivaju na istraživanje!

Mia Vodopija 02. studenoga 2021.

Slovenija i njezinih najljepših 7 kilometara

Lako je zaljubiti se u prirodu. Ona nas motivira i nadahnjuje, u njoj se odmaramo, o njoj učimo. Krug života, koji nam je darovan od prirode i kojoj se svi jednog dana vraćamo, podsjeća nas na to da smo mali u usporedbi s moći Majke prirode.

Nije teško shvatiti zašto svi volimo šetati parkovima i šumama, zašto volimo vrijeme provoditi kraj jezera i mora…U slučaju da želite istražiti prirodu van Lijepe naše, toplo vam preporučujemo Sloveniju i njenu Logarsku dolinu.

Logarska dolina jedna je od najljepših alpskih ledenjačkih dolina u Europi, a sa sjevera se ulijeva u Kamničko-Savinjske Alpe. Kao dio Solčave, ovdje koegzistiraju tradicija i priroda, što je primjer održivog razvoja.

Turizam, koji daje dodanu vrijednost poljoprivredi i šumarstvu, nudi turistima odmor u mirnom okruženju, kao i brojne aktivnosti.

Na temelju pristupnih radova i procjene provedenih u okviru Zelene sheme slovenskog turizma, Logarskoj dolini dodijeljena je oznaka Zeleni park Slovenije.

Ako do Logarske doline putujete iz Zagreba, preporučujemo vam da malo skrenete s puta i stanete u mjestu Trojane u kojem vas čekaju njihove posebne trojanske krafne u različitim kombinacijama.

U slučaju da ste ljubitelji domaće hrane, u Logarskoj dolini definitivno potražite domaće nareske, gulaše, riblje delicije, sireve, juhe te mnogobrojna druga jela koja su karakteristična za ovaj kraj.

Jedinstvene ulaznice nema, no za parkiranje automobila platit ćete sedam eura, za kombi osam, a za motor pet eura.

Nadamo se da ćete uživati u blagodatima prirode, kao i odličnoj hrani ovog mirnog i prekrasnog slovenskog parka.