FOTO by Instagram @beardedflorista / @jasmineandlilyfloralwreaths / @islaandme.flowers

Dekor

Ljubitelji dekora – jeste li već stavili jesenski vijenac na vrata?

Mia Vodopija 14. listopada 2021.

Vijenac ne mora biti samo božićni...

Volimo dekorirati naše kuće i stanove ovisno o godišnjem dobu. Jesen, kraljica šarenila, mirisa i okusa, motivira nas da ove godine ukrasimo još više i još šarenije, a što može biti bolje od jesenskog vijenca?

Ulazna vrata su dizajnirana da ugoste sve koji prođu kroz vaš kućni prag. Upravo zato je jesen najplodnija sezona za kreativne ideje za izradu vijenca na ulaznim vratima. On se sastoji od grančica, šarolikog lišća, šišarki, žira i slično…

Da bi jesenski vijenac bio dostojan tog imena, prvo se treba prošetati obližnjim parkom kako biste sakupili otpalog lišća, grančica, šišarki, žira i kestena. Također vam je potrebno narančastih, zelenih, crvenih i žutih listova, crvenih bobica, češera i suhog voća kako biste svom vijencu dali veći volumen.

Za stvaranje klasičnog jesenskog vijenca trebate nabaviti sljedeće materijale: ukrasni vijenac od žice ili drveta, vijenac od obojenog lišća, borove šišarke, crvene bobice, male bundeve, satensku vrpcu, posebni konac okvira i pištolj za ljepilo.

Započnite tako da omotate vrpcu oko krune, pažljivo je zalijepivši za tu svrhu predviđenim materijalima. Zatim upotrijebite vijenac od lišća kako biste ‘obukli’ cijeli vijenac i umetnite ostatak cvjetnih ukrasa (cvijeće, biljke, stabljike, crvene bobice i sl.).

Zaokrenite stražnji dio jesenskog vijenca prije nego što ga objesite na ulazna vrata! Posljednji korak ovog vodiča koji je lako slijediti je sakriti vrhove niti prekrivajući ih lišćem ili stavljajući iza već pričvršćenih cvjetnih ukrasa.

Zbilja možete dati mašti na volju i dodati i druge ukrasne elemente, poput lažnih ptica, lišća kukuruza, raznobojnih perli i mnogih drugih jesenskih dodataka koji mogu ispuniti prostore između lišća.