FOTO by Instagram @hi_pepito / @timotej

Putovanja

Ljetujete na otoku Pagu? Plaža Beritnica nezaobilazna je destinacija…

Viktoria Šafranić 06. srpnja 2021.

Čak i ako do sad niste posjetili ovaj idiličan otok, uskoro biste to mogli realizirati...

Grad Pag, 5. po veličini u Jadranskom moru, najrazvedeniji je otok Jadrana, prepun kamenitog pejzaža.

Jedini je hrvatski otok koji je podijeljen između dvije županije. Sjeverni dio otoka, grad Novalja nalazi se u Ličko-senjskoj, a južni (Grad Pag, Općina Kolan i Općina Povljana) u Zadarskoj županiji.

Obožavamo ga iz više razloga. Iako je najpoznatiji po paškom siru i čipki, Pag je poseban jer vrlo lako stignete na drugu stranu otoku, bez obzira gdje odsjedali. Ako želite laganu muziku, dobro je znati da se klapske večeri u centru Paga održavaju barem jednom tjedno, ako vas zanima partijanje, tu je kultno Zrće, a ako pak želite chill atmosferu zaokruženu koktelima, grad Novalja prepun je barova koji će vam isto pružiti.

Na otoku Pagu zaista se može pronaći mnoštvo božanstvenih plaža koje će vas očarati svojom jednostavnošću i čistim kristalnim morem. Neke od njih nisu ni toliko razvikane tako da su stvorene za sve one koji cijene mir i tišinu. Plaža Prnjica, Planjka, Čista samo su neke od obveznih lokacija koje morate posjetiti ukoliko vas ovoljetni godišnji odmor odvede u Novalju, Gajac, Mandre, Šimune…

Ipak, mi smo pažnju posvetili jednoj skrivenoj plaži o kojoj se dosad nije puno pisalo, a koja zaslužuje imati svoj vlastiti članak. Riječ je o plaži pod nazivom Beritnica…

Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene – ova prirodna instalacija nezaboravan je prizor. Iznad plaže se uzdiže spektakularno penjalište Stogaj. Plaža je šljunčana, a od Novalje je udaljena 12km.

Iako kažu da put do iste zahtijeva tenisice zbog golemih kamena, kada konačno stignete na odredište, nećete požaliti što ste morali ponijeti i zatvorenu obuću. Prizor koji će vas dočekati vrijedan je tog truda, a zalasci sunca tamo su magični.

Na Instagramu smo pronašli hrpu slika koje govore više od tisuću riječi, a koje su nas namamile da smještaj rezerviramo upravo na otoku Pagu. Ukoliko još niste biti tamo, nadamo se da i vama ove fotke biti inspiracija da isti posjetite u iduća dva mjeseca.