FOTO by Instagram @beanbagbazaar / @idei.bg / @depot_online

Dekor

Ljeto je pred vratima: Vrtni dekor koji će vas očarati!

admin 21. svibnja 2021.

Autor teksta: Ana Moslavac

Ljeto već polagano kuca na vrata te je pravo vrijeme za neke dekorativne promjene u kući/stanu. Ukoliko ste od onih koji često uređuju svoj životni prostor onda znate da je ovo pravo vrijeme u kojem možete pokazati svu svoju maštovitost make-overom terase ili balkona.

S obzirom na to da će ljetni mjeseci donijeti manje kiše (nadamo se da ćemo uskoro ove nagle promjene vremena koje nas u zadnje vrijeme prate u stopu uskoro ostaviti iza sebe) nije naodmet početi razmišljati o vanjskom dekoru koji će unijeti živost u vaš životni prostor i potpuno osvježiti vašu terasu ili balkon.

Ukoliko do sada niste previše koristili svoj balkon ili terasu možda je baš ova godina vaša godina i konačno ćete se baciti u svijet uređivanja tog predivnog, do sad neiskorištenog prostora.

Tko zna, možda će vam to postati novi omiljeni dio stana. Moramo reći da se možemo zamisliti kako ujutro ispijamo kavu na predivno dekoriranoj terasi izležavajući se u nekoj od visećih ležaljki ili pak ležeći na udobnim ležaljkama koje više podsjećaju na vanjski dnevni boravak.

Svakako bi dobra ideja bila imati takav prostor i za ljetna večernja druženja s prijateljima uz fantastične koktele u svim mogućim bojama. Intimne zabave u ovakvom prostoru nešto su što nam je svima ponekad potrebno. Dok smo još uvijek koliko-toliko onemogućeni obilaziti grandiozne partyje s velikim grupama ljudi lijepo uređene terase svakako su sjajna alternativa za dobru zabavu.

Budući da se nalazimo u razdoblju u kojem dizajn interijera cvjeta, ne čudi nas da se svačije dekorativne želje mogu ispuniti pa tako ako ste ljubitelj drvenog, metalnog ili plastičnog namještaja ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućih komada koji će se uklopiti u ostatak zamišljenog dekora.

Jedan od najzanimljivijih detalja koji bi se uklopio na većinu balkona su viseće fotelje koje izgledaju kao da bismo se u njih mogli zavaliti i ne dizati se cijeli dan. Ako im uz to dodate lijepe i mekane ukrasne jastučiće i deku kao podlogu vjerujemo da ćete se odmah zaljubiti u njih.

Nama se posebno sviđaju drvene fotelje koje pomalo podsjećaju na ljuljačke.

Ovakav tip fotelja/ljuljački pomalo nas vraća u neka prošla vremena kada je bilo mnogo manje užurbanosti i napetosti koja je danas tako svojstvena velikim gradovima, a nažalost sve se više širi i na one manje.

Ne sumnjamo da bi svatko poželio barem na tren sjesti u viseću mrežu i jednostavno se potpuno isključiti iz vanjskog svijeta.

Ako ste pak osoba koja ne voli „visjeti“ u zraku te vam nemogućnost doticanja tla stvara nelagodu, predlažemo da umjesto visećih ležaljki i fotelja potražite one koje stoje čvrsto na zemlji – pronašli smo toliko prekrasnih da je teško odlučiti se koja opcija se čini bolja.

Najbolji dodatak ovakvim „prizemljenim“ ležaljkama svakako je suncobran koji će vam omogućiti da uživate u sunčanim danima na svojim terasama bez opasnosti od opeklina ili prevelike vrućine.

Kako bi vaš prostor još više došao do izražaja i postao oaza mira i okrijepe možete ga ukrasiti lampicama različitih veličina i boja – ovisno o tome za koju paletu boja se odlučite kada krenete u preuređivanje.

Ukoliko pronađete lampice koje se nalaze unutar lijepo ukrašenih čašica ili metalnih kaveza koji su trenutno veliki hit, bit će to lijep dodatak vašoj terasi danju koliko i navečer kada ih upalite.

Izbora je mnogo pa stoga krenite u istraživanje putem društvenih mreža i sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vam odgovarati!