FOTO by Faith Durand / Kristin Teig
Ljetni kolač s voćem kojim ćete zadiviti goste
Ukusan, jednostavan i sočan!
Ljeto predstavlja sezonu improviziranih piknika, okupljanja u dvorištu i lijenih večera – zahtijeva gostoljubive i ležerne slastice koje se lako pripremaju i hrane sve, od velikih do malih.
Za sve vas kojima je dosta keto dijete, paleo dijete, veganske dijete, detox dijete i ostalih američkih trendi dijeta, imamo recept baš za vas!
Jednostavan i sočan, to je kolač za čiju ćete se zadnju krišku boriti.
Prozračni biskvit i osvježavajuće voće u idealno ljetnoj kombinaciji sa slatkim vrhnjem za šlag, ostavit će vaše članove obitelji, prijatelje i goste bez riječi. Donosimo vam ljetni klasik u novom ruhu – Bon Appétit!
Sastojci za biskvit:
- 1/2 šalice maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi 1 sat
- 1 1/2 šalice šećera
- 3 velika jaja
- 2 1/4 šalice glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 1/4 šalice punomasnog mlijeka
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
Sastojci za kremu:
- 2 šalice vrhnja za šlag
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
1/4 šalice šećera u prahu - Prstohvat soli
Voće:
- 2 nektarine ili breskve, narezane
- 1 marelica, narezana
- 1/2 šalice nasjeckanih jagoda
- 1/2 šalice kupina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pripremite posudu srednje veličine tako što ćete je nauljiti i lagano pobrašniti.
- Ručnim mikserom istucite omekšani maslac i šećer dok ne postanu pahuljasti i svijetli, a zatim dodajte jaja i tucite dok se potpuno ne umiješaju i postanu kremasti.
- Dodajte brašno, sol, prašak za pecivo i na kraju mlijeko i vaniliju. Miksajte tijesto polako 30 sekundi, a zatim srednje jako 3 minute.
- Tijesto odmah prelijte u pripremljenu posudu i pecite od 40 do 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta blizu središta ne izađe čista.
- Kolač ohladite najmanje sat vremena.
- Istucite vrhnje za šlag, kiselo vrhnje, šećer u prahu i sol. Premažite preko ohlađenog kolača, a zatim dodajte narezano voće.
- Ostavite u hladnjaku do posluživanja.
U slast!