FOTO by PR

Promo

Ljetni kamp: Učenje i zabava nikada nisu bili bliži!

PR 09. lipnja 2022.

Ulaganje u budućnost kroz zabavu: Škola ''Vedri obzori'' ove godine organizira Summer school STEAM program, a evo gdje možete prijaviti svoju djecu

Ljetni praznici san su svakog školarca, a ove ih godine mogu provesti uz zabavu, druženje, odlaske na izlete, ali i učenje novih i uzbudljivih stvari.

Jedna od najboljih hrvatskih humanističkih škola u svijetu ovo ljeto organizira Summer School STEAM program, a evo zašto biste trebali uključiti i svoje dijete…

Međunarodna osnovna škola Vedri obzori u Zagrebu, izvorno ”Bright Horizons – International British School of Zagreba”, osnovana je 2013. godine od strane ravnateljice Milene Prodanić Tišme koja danas nosi titulu liderice modernog obrazovanja u Hrvatskoj.

Ova humanistička škola prati britanski kurikulum, a osim obrazovnih ciljeva, pred učenike se postavljaju i ciljevi osobnog razvoja. Temelji škole napravljeni su prvobitnim otvaranjem vrtića, a kvalitetna provedba programa rezultirala je zainteresiranošću roditelja za nastavkom priče.

Moderno opremljene učionice prikazuju standard i korak s vremenom, no ključ njihova uspjeha zapravo leži u stručnom kadru, odnosno – učiteljima, koji žive misiju i viziju ovakvog sustava obrazovanja. Posebno se njeguje partnerski odnos s roditeljima, zbog čega ih škola izuzetno osluškuje i uvažava njihovo mišljenje.

Inovativan pristup usvajanja gradiva

Sama razlika vidljiva je u prezentiranju gradiva na zabavan i inovativan način, pa tako učenicima matematika, koja je mnogim školarcima najteži predmet, ne predstavlja nikakav problem.

Kroz ”Mathletics” program, gradivo se uči na online vježbama, a nakon nastave priključuju se dodatnim aktivnostima poput robotike, tenisa, nogometa, bridža, zbora, glazbene i likovne radionice i slično.

Iako su se mnogi u posljednje dvije godine susreli s raznim izazovima, pandemiju koronavirusa ova je škola okrenula u svoju korist.

Vedri obzori nepovoljnu su situaciju iskoristili za razvijanje popularnih britanskih tzv. mindfulness i wellbeing programa, kao podršku učenicima u svakodnevnom radu za razvoj koncentracije , fokusiranosti i produktivnosti što ih čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

ljetni kamp

Summer School STEAM program

A ono po čemu se ova škola još istaknula, upravo je ljetna škola koja uključuje STEAM program za sve polaznike od 5 do 12 godina u trajanju od četiri do pet tjedana. Ovaj program vodi kvalificirani i multikulturalni tim stručnjaka, a hrvatski učitelji dostupni su za svu potrebnu pomoć djeci koja će se pridružiti prvi put.

Summer School STEAM program temelji se na interaktivnom pristupu koji daje djeci priliku da uče kroz svoj osobna iskustva na zabavan i sadržajan način.

Teme koje će se obrađivati uključuju matematiku, umjetnost, znanosti, glazbu i sport te će one biti prezentirane na engleskom jeziku. Djeca ovako otkrivaju sebe i svoje sposobnosti, a možda baš ovog ljeta u sebi pronađu malog Picassa crtajući portrete ili Einsteina rješavajući matematičke zadatke.

Program uključuje i odlaske na tematske izlete poput obilaska zoološkog vrta, zvjezdarnice, tehničkih muzeja i slično. A za sve one koji žele da njihovo dijete proširi znanje i korištenje engleskog i/ili hrvatskog jezika, program nudi i tu mogućnost učenja uživo ili online.

Za kraj, važno je spomenuti kako se program provodi u malim grupama koje omogućuju individualni pristup te su dostupni cjelodnevni ili poludnevni programi koji imaju uključene obroke.

ljetni kamp

Omogućite nezaboravno ljeto puno sadržaja i zabave svojim najmlađima, a za više informacija se obratite na e-mail: office@britishschool-zagreb.hr.
web stranica: https://britishschool-zagreb.hr/!